Top Gear je britanska televizijska serija o automobilizmu i jedna je od najgledanijih na svijetu. Ova serija je osvojila je srca zaljubljenika u automobile, motore i ostala motorna vozila. Način prezentacije automobila, divni predijeli, ali i prepoznatljiv humor voditelja Deremija Klarksona, Džejmsa Meja i Ričarda Hamonda daju emisiji posebanu čar.

Ekipa Top Gear-a odlučila je da posjeti i Crnu Goru, gdje je narpavila prezentaciju Jaguarovog modela F-Pace. Tokom snimanja obišli su razne destinacije i bili su oduševljeni prirodnim ljepotama. Most na Đurđevića Tari, Bokokotorski zaliv, Budva samo su neke od destinacija koje su im oduzele dah. Testiranje je trajalo tri dana i zaključak je da je automobil dizajniran sa ljubavlju. Da li su do ovog zaključka došli zaljubivši se u prirodu Crne Gore ili je stvarno tako provjeriće budući vozači Jaguara F-Pace.

Da se urednicima ove emisije svidjela Crna Gora potvrđuje i snimanje šaljivog spota za novi model Aston Martina. Na ostacima nekad širom poznate fabrike mašina Radoje Rakić u Podgorici, snimljeni su kadrovi gdje Met Le Blan u Aston Martinu bježi podgoričkoj policiji.

TBU NEWS