Podgorica, Crna Gora – Noć za Pamćenje – Zatvoren VI međunarodni festival lutkarstva

Podgorica, Crna Gora – Nedelja 17. Septembar, u punoj sali Kulturno Informativnog Centra “Budo Tomović” svečano je zatvoren VI međunarodni festival lutkarstva.

Pored domaćina, učestvovali su: Teatar Tempo iz Ankare, Turska sa predstavom ’’Bremenski muzikanti’’, Pozorište za djecu i mlade iz Skoplja, Makedonija sa predstavom ’’Petar Pan’’, Pozorište za djecu iz Kragujevca, Srbija sa predstavom ’’Basne iz senke’’ i Teatar  ’’Karanfil ’’ iz Španije sa predstavom ’’Sedam jarića’’. Gradsko pozorište iz Podgorice je izvelo predstavu ’’Romeo i Julija’’.

Kao i svake, tako je i ove godine festival bio takmičarskog karaktera. Na sinoćnjem zatvaranju je održana i ceremonija dodjele sedam nagrada u osam kategorija. O istima je odlučivao stručni žiri kojeg su sačinjavali uvaženi:

Miroslav Radonjić, magistar teatroloških nauka iz Srbije

Mensura Vanja Popović, ćlanica pozorišnog savjeta

Dubravka Drakić, poznata crnogorska glumica

Foto priča:


Osim stručnog žirija, postojao je i  ništa manje bitan i značajan DJEČIJI ŽIRI, koji je bio sačinjen od podgoričkih osnovaca, članova školice glume.

Nakon ceremonije nastupio je novo-osnovani KIC Pop Hor, predvođen profesorom Sašom Barjaktarovićem, koji je podigao publiku na noge sa izvođenjima brojnih hitova poznatih pjevača sa domaće i svjetske scene. Najveće ovacije publike su dobila naša djeca, andjeoskog glasa, male zvijezde koje sijaju velikim sjajem Katarina Radulovic, Lorena Janković, Jovan Aleksić i Komnen Vuković.

Svečano zatvaranje VI medjunarodnog festivala lutkarstva – 

TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi