Mladi

Da odma’ raskrstimo: mlade dijelim na one koji su svjesni situacije u kojoj žive i koju ostavljaju svojoj đeci i na one koji su zadovoljni i srećni našom državom. Obije vrste shvatam i ne shvatam podjednako. U okviru te dvije vrste nalaze se dvije po dvije grupe i to u prvoj: mladi koji su zadovoljni i mladi koji su nezadovoljni situacijom u kojoj žive.

S druge strane imamo mlade koji nisu svjesni, a ti se,pak, dijele na nezainteresovane i na one koji misle da nam država cvjeta. Obije grupe, sa svoje četiri podgrupe, razumijem podjednako, iako sam pripadam drugoj podgrupi prve grupe.

Vršnjaci, ako ste svjesni situacije u kojoj živimo  i zadovoljni ste njome onda razumijem. Nismo u ratu kao naši stari, živimo u nekom skladu, imamo stabilnost i mir… No, pitam vas: treba li time da se zadovoljavamo?

Ako niste svjesni, i ne interesuje vas, razumijem i to. Vlast se trieset godina nije smjenjivala, zašto bi vas interesovalo? Ipak, imam i za vas pitanje: da li biste vi ovakvu državu ostavili svojoj đeci? Ako niste svjesni, i mislite da nam država cvjeta, razumijem i vas. I za vas imam pitanje: koliko dugo jedan cvijet može cvjetati ?

Luka Mandić – Nešto Konkretno

Izvor i Preuzeto uz saglasnost Portala Nešto Konkretno, Tekst koji nužno ne mora da predstavlja stav ili mišljenje uredništva TBU NEWS-a.

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi