OBAVJEŠTENJE ZZZCG: Nezaposleni ne moraju da dolaze na biroe rada

U skladu sa preporukama Vlade Crne Gore za sprovođenje privremenih mjera za sprečavanje infekcije izazvane novim virusom korona, a u cilju zaštite korisnika prava iz Zakona o posredovanju pri zapošljvanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, poslodavaca, korisnika usluga i zaposlenih u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, kolegijum menadžmenta ZZZ donio je odluku o sprovođenju određenih mjera.

Evo i koje su:

📍Proces rada se odvija uz primjenu rotirajućih dežurstava u cilju zaštite zdravlja zaposlenih u Zavodu;

📍Rad sa strankama centralne arhive Zavoda privremeno se ograničava na period od 8 do 12 časova svakog radnog dana, uz poseban režim ulaska u prostorije Zavoda. U prostorijama ne smije boraviti više od jedne stranke, a o čemu će voditi računa ovlašćeni službenici Zavoda;

📍U toku trajanja mjera Vlade Crne Gore, nezaposlena lica nijesu u obavezi da dolaze u područne jedinice/biroe rada, a u cilju ličnog javljanja shodno Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Obavještenje o sljedećem javljanju nezaposlena lica će dobiti putem telefona;

📍Rokovi za predaju zahtjeva za novčanu naknadu u skladu sa Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti kao i zahtjeva za ostvarivanje prava shodno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom biće zamrznuti dok traju privremene mjere.
Svi zahtjevi koji se predaju nakon prestanka privremenih mjera, a trebali su biti predati u ovom periodu smatraće se da su podneseni u zakonskom roku;

📍Pozivaju se svi korisnici naših usluga da privremeno odlože predaju svih zahtjeva za ostvarivanje drugih prava shodno Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, osim ako se radi o hitnim slučajevima;

📍Prijava slobodnih radnih mjesta od strane poslodavaca vršiće se isključivo putem mail-ova koji su dostupni na sajtu Zavoda www.zzzcg.me

📍Prekida se rad prvostepenih komisija za profesionalnu rehabilitaciju;

📍U toku trajanja privremenih mjera, Zavod obustavlja organizovanje grupnog informisanja i radionica.

📍Objavljivanje javnog poziva Programa grantova za samozapošljavanje, kofinansiranog od Evropske unije, odgađa se do prestanka privremenih mjera.

📍Apelujemo na sve poslodavce koji među svojim zaposlenima imaju lica sa invaliditetom da u toku privremenih mjera licima sa invaliditetom omoguće rad od kuće. Ova preporuka se daje u cilju zaštite zdravlja ovih lica s obzirom da se radi o ranjivoj kategoriji stanovništva. Zavod obavještava da će za vrijeme privremnih mjera odlučivati po zahtjevima za ostvarivanje prava na subvenciju, a za postojeće korisnike tog prava će se nastaviti isplata subvencije u visini utvrđenoj Zakonom.

Kontakt telefoni i mejl adrese putem kojih zainteresovani mogu dobiti sve potrebne informacije nalaze se na zvaničnoj internet stranici ZZZCG www.zzzcg.me kao i na ulaznim vratima svakog biroa rada.

📢📢📢📢📢 Podsjećamo da je ZZZCG za potrebe rada u vrijeme trajanja privremenih mjera Ministarstva zdravlja OTVORIO 🖲mailove radi komunikacije sa strankama:

-za opštinu Podgorica: [email protected]

-za opštinu Cetinje: [email protected]

-za opštinu Danilovgrad: [email protected]

-za opštinu Tuzi: [email protected]

-za opštinu u okviru glavnog grada–Golubovci: [email protected]

-za opštine Bar, Ulcinj i Budva: [email protected]

-za opštine Nikšić, Šavnik i Plužine: [email protected]

-za opštine Berane i Andrijevica: [email protected]

– za opštine Rožaje i Petnjicu: [email protected]

-za opštine Plav i Gusinje: [email protected]

-za opštine Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin: [email protected]

– za opštine Herceg Novi, Kotor i Tivat: [email protected]

– za opštine Pljevlja i Žabljak: [email protected]

– za Fond za profesionalnu rehabilitaciju: [email protected]

– za komunikaciju sa korisnicima Grantova za samozapošljavanje [email protected]

🙏U cilju obezbjeđivanja uslova za nesmetanu zaštitu javnog zdravlja i sprječavanje širenja virusa korona Zavod za zapošljavanje Crne Gore još jednom APELUJE na sve korisnike usluga da se prvenstveno obraćaju telefonskim putem ili e-mailom i moli ih za razumijevanje i prihvatanje sugestije da izbjegavaju dolazak u prostorije biroa rada. U ovoj delikatnoj situaciji potrebno je da svi damo maksimalan lični doprinos.poštujući predložene mjere iskazujemo solidarnost i odgovornost u danima koji su pred nama.

❌Nezaposlene osobe NIJESU u obavezi da, u toku trajanja privremenih mjera Vlade, dolaze u biroe rada.

📞O novom datumu javljanja nezaposleni će biti obaviješteni putem telefona.

⛔️Rokovi za predaju zahtjeva za novčanu naknadu i za ostvarivanje prava shodno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom BIĆE ZAMRZNUTI, dok traju privremene mjere.

✔️Svi zahtjevi koji se predaju nakon prestanka privremenih mjera, a trebalo je da budu predati u ovom periodu, SMATRAĆE SE PODNESENIM u zakonskom roku.

✖️PREKIDA se rad prvostepenih komisija za profesionalnu rehabilitaciju.

🙏APELUJE SE na sve poslodavce, koji među zaposlenima imaju OSI, da im u toku trajanja privremenih mjera omoguće rad od kuće.

⏰Rad sa strankama centralne arhive ZZZ je od 8-12 sati radnim danima, uz POSEBAN REŽIM ulaska u prostorije, ne više od jedne stranke.

📩Prijavu slobodnih radnih mjesta poslodavci mogu obavljati ISKLJUČIVO PUTEM MEJLOVA, koji su dostupni na sajtu Zavoda www.zzzcg.me

🔜Objavljivanje drugog Javnog poziva Programa grantova za samozapošljavanje, koji kofinansira EU, ODGAĐA SE do prestanka privremenih mjera.

‼️PODSJEĆANJE:
VANREDNI MAILOVI ZA KOMUNIKACIJU

🔴 Izvještaje o STRUČNOM OSPOSOBLJAVANJU OSOBA SA STEČENIM VISOKIM OBRAZOVANJEM potrebno je dostavljati putem mejlova koje je Zavod za zapošljavanje, za potrebe rada u vrijeme trajanja privremenih mjera Ministarstva zdravlja, otvorio radi komunikacije sa SVIM strankama:

➡️za opštinu Podgorica: [email protected]
➡️za opštinu Cetinje: [email protected]
➡️za opštinu Danilovgrad: [email protected]
➡️za opštinu Tuzi: [email protected]
➡️za opštinu u okviru glavnog grada – Golubovci: [email protected]
➡️za opštine Bar, Ulcinj i Budva: [email protected]
➡️za opštine Nikšić, Šavnik i Plužine: [email protected]
➡️za opštine Berane i Andrijevica: [email protected]
➡️za opštine Rožaje i Petnjicu: [email protected]
➡️za opštine Plav i Gusinje: [email protected]
➡️za opštine Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin: [email protected]
➡️za opštine Herceg Novi, Kotor i Tivat: [email protected]
➡️za opštine Pljevlja i Žabljak: [email protected]

🔴Zahtjevi za isplatu SUBVENCIJA ZA ZAPOŠLJAVANJE OSOBA SA INVALIDITETOM koji se, sa pratećom dokumentacijom, podnose Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI, u toku trajanja pivremenih mjera, mogu se podnijeti putem maila:
➡️[email protected]

🔴Sve potrebne informacije u vezi PROGRAMOM GRANTOVA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE mogu se dobiti putem maila
➡️[email protected]

Dodatna pitanja i jednokratna pomoć od 50 eur

Za sve dodatne informacije kao i informacije o jednokratnoj novčanoj pomoći za sve nezaposlene u iznosu od 50 eur obratite se putem već navedenih email adresa ili pozovite kontakt telefon Zavoda za zapošljavanje, koji možete pronaći klikom OVDJE.

U sadržaju email-a za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50 eur treba navesti sledeće podatke i pitanja:

  1. Ime i Prezime
  2. Jedinstveni matični broj
  3. broj telefona
  4. Pitanje: Da li samo građani koje su već prijavljeni i koji se redovno prijavljuju na ZZZCG ostvaraju pravo na dobijanje kratkoročne pomoći u iznosu od 50 eura ili to važi za sve nezaposlene građane koji se redovno javljaju, građane koje se prvi put javljaju kao i za građane koji kasne sa javljanjem pa žele da obnove prijavu?
  5. Pitanje: Da li se putem email-a može prijaviti i obnoviti prijava nezaposlenog lica na ZZZCG?

Heroji

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi