Populizam i Predodređeni

Riječ populizam je nastala od latinske riječi populus što u prevodu znači narod. Populizam je vjerovanje u društvenu i političku moć običnog naroda, radničke klase, srednje klase i kontrole nad vladom koju su pomenuti slojevi društva birali da ih predstavlja.

Riječ populizam ne predstavlja ništa loše i ništa pogrdno. Složićemo se da je narod taj koji na slobodnim izborima bira svoje predstavnike da ih predstavlja u određenom vremenskom periodu. (Makar bi to tako trebalo da bude) Narod je taj koji ima faktičku moć a ne pojedinci, grupacije ili bogata elita. Imajte na umu da piramida nije postavljena od vrha prema temelju već od temelja prema vrhu. Temelj svakog društvenog uređenja / sistema na ovoj planeti je narod. Vrh piramide ne može da postoji i da “levitira” bez temelja to je u suprotnosti sa osnovnim postulatima fizike. Izmakni ili sruši temelj pade i vrh. Obični Narod – Common people, čini 90% ove planete dok je 10% onih koji smatraju da su predodređeni ili se makar tako ponašaju i osjećaju. Napomenuo bih da u ovih 10% ne spadaju djelovi elite, organizacija i korporacija koje su uvidjele da su promjene neophodne i neizbježne.

Aplauz slobode!

U novijem dobu za populizam možemo reći da je to politička doktrina koja podržava prava i moć običnog naroda nad privilegovanom elitom.

S obzirom da smo kratko i jasno objasnili šta znači riječ populizam, njeno pravo i instinsko značenje, vrijeme je da pošaljemo poruku eliti i “predodređenima” onim 10%, kako na globalnom tako i na lokalnom nivou. ( ima dosta izuzetaka ali ovdje ne pričamo o njima, ovdje pričamo o onima koji se grčevito bore da uspore promjene koje su neizbježne ).

Poštovani, vi ste toliko “odlijepljeni” od stvarnosti da više niste sposobni da rasuđujete racionalno a ne da brinite o budućnosti čovječanstva i planete koja nam je svima dom. Vi više ne razlikujete dobro od zla, tamu od svjetlosti i istinu od laži. Vi više niste sposobni da percipirate čovječanstvo kakvo ono u stvari jeste već ga percipirate kao mašinu za pravljenje profita i potrošni materijal. Vi i dalje živite u dubokom ubjeđenju da će sve biti onako kako ste zamislili po planu i programu koji ste vi osmislili. Hmmm Možda vam je Drugi Svjetski rat bio samo eksperiment?… Poštovani, Vi ste odavno prestali da budete konstruktivni dio planetarne zajednice. Trenutno ste samo jedna vrsta parazita koji izjeda ćovječanstvo, planetarni kancer koji je metastazirao u nešto nikad viđeno, nikad liječeno! Do te mjere ste iscijedili i iscrpili društvo da ćete uskoro i vi sami biti gladni!  Vaš iracionalni strah od same pomisli na riječ populizam je toliko ogroman da je i više nego očigledno koji je vaš najveći strah. Mi smo vaš najveći strah. Slobodni ljudi su vaša najveća noćna mora!

Sledeći put razmislite dobro prije nego kažete ili izjavite nešto poput:

  • “Ja ne želim da se osvrćem na te populističke tvrdnje / priču” to u prevodu poštovani moji znači: “Ja ne želim da se osvrćem na tvrdnje naroda, zahtjeve naroda / priču naroda”
  • “Populizam je prijetnja civilizovanom društvu i demokratiji” to u prevodu znači: “Narod je prijetnja civilizovanom društvu i demokratiji”
  • “(Ta osoba, partija, organizacija i tome slično) pričaju populističku priču” što u prevodu znaći “Ta osoba, partija, organizacija i tome slično pričaju narodnu priču”

Da li vi znate što radite? Da li ste vi svjesni o čemu pričate? Da li je iko od vas potražio i pročitao značenje riječi populizam prije nego ste bacili “kletvu”?! Nije potrebno da idete u biblioteku ako to ne želite, Google ima dosta dobru bazu podataka. Da ponovim: Populizam od riječi populus što u prevodu znači narod. Od naroda za narod draga gospodo, nesuđeni faraoni!

Vi ste vrh piramide ali mi smo temelj! Slobodna volja naroda je istinska moć ostalo je sve iluzija i farsa u koju pokušavate da nas ubijedite da je realnost!

Napr: Pojedini predstavnici EU, medija i političkih partija često koriste riječ populizam u svom političkom obračunu sa neistomisljenicima. Ovo je razumljvo pogotovo za predstavnike EU. Birokrate u Briselu ne bira narod na direktnim izborima već ih neposredno biraju parlamenti ili vlade članica EU dok vlade i Parlamente bira narod država clanica EU. Tako da obaveza svakog delegiranog predstavnika u EU nije samo da zastupa interese EU već i interese svoje zemlje i svojeg naroda! Ovo bi trebalo da bude tako! Međutim pojedinci ovo vrlo brzo zaborave jer Bonusi i desetine hiljada eur su prioritet naspram slobodne volje naroda tj delegiranog mandata!

Ovo je svijet Liberalne ekonomije. Liberalna ekonomija i liberalna demokratija za elitu predstavlja utopiju i blagostanje a za nas propali ekonomski eksperiment! 

Ruka puna jagoda!

Imam jedno pitanje za Vas, Poštovani, Da li znate šta se dešava kada ruku punu jagoda zatvorite u obliku pesnice? Pod velikim pritiskom jagode počnu da cure, Zar ne?! A šta se dešava kada tu istu ruku stisnete još jače? E onda draga gospodo sok iz jagoda počinje da curi sa svih strana a to je već nešto što ne možete da zaustavite! Loš scenario za Vas a katarza za nas je da nas dovedete u situaciju gdje više nemamo ništa da izgubimo! E tek onda draga gospodo ste izgubili ali u svakom smislu i pogledu!

Eto toliko i sve narodski rečeno. Ubrzo očekujem da nas etiketiraju kao populistički portal? Blago rečeno… Shodno tome TBU NEWS INFO daje zvanično saopštenje za javnost: HVALA NA KOMPLIMENTU!

Reobjavljen i dopunjen dana 15.10.2018 – (Tekst je u originalu prvi put objavljen 02.07. 2017 godine)

Napisao osnivač TBU NEWS-a Željko Mihajlović

Srdačan Pozdrav
TBU NEWS INFO

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi