POPULIZAM

Riječ populizam je nastala od latinske riječi populus što u prevodu znači narod. Populizam je vjerovanje u društvenu i političku moć običnog naroda, radničke klase, srednje klase i kontrolu nad vladom koju su birali da ih predstavlja.
U riječi populizam nema ništa loše i ništa pogrdno. Narod je taj koji na izborima bira svoje predstavnike da ih predstavlja u odredjenom vremenskom periodu. Narod je taj koji ima faktičku moć a ne pojedinci, grupacije ili bogata elita. Imajte na umu da Piramida nije postavljena od vrha prema temelju vec od temelja prema vrhu. Temelj svakog društvenog uredjenja / sistema na ovoj planeti je narod. Vrh piramide ne može da postoji i da “levitira” bez temelja to je suprotno osnovnim postulatima fizike. Izmakni ili sruši temelj pade i vrh. Obični Narod – Common people predstavlja 90% ove planete dok je 10% onih koji smatraju da su predodredjeni ili se makar tako ponašaju i osjećaju. Napomenuo bih da u ovih 10% ne spadaju djelovi elite, organizacija i korporacija koje su uvidjele da su promjene neophodne i neizbježne.

U novijem dobu za populizam možemo reći da je to politička doktrina koja podržava prava i moć običnog naroda nad privilegovanom elitom.

Sobzirom da smo kratko i jasno objasnili šta znači riječ populizam njeno pravo i instinsko značenje vrijeme je da pošaljemo poruku eliti i “predodredjenima” (10%) kako na globalnom tako i na lokalnom nivou vezano za njihov iracionalni strah od same pomisli na riječ populizam. ( ima dosta izuzetaka ali ovdje ne pričamo o njima, ovdje pričamo o onima koji se grčevito bore da uspore promjene koje su neizbježne ).
Poštovani, sledeći put razmislite dobro prije nego kažete ili izjavite nešto poput:
“Ja ne želim da se osvrćem na te populističke tvrdnje tj priču” to u prevodu znači “Ja ne želim da se osvrćem na tvrdnje naroda, zahtjeve naroda tj priču naroda”

“Populizam je prijetnja civilizovanom društvu i demokratiji” to u prevodu znači “Narod je prijetnja civilizovanom društvu i demokratiji”

“Ta osoba, partija, organizacija i tome slično pričaju populističku priču” što u prevodu znaći “Ta osoba, partija, organizacija i tome slično pričaju narodnu priču”

Da li ste vi svjesni o čemu pričate? Da li je iko od vas potražio i pročitao značenje riječi populizam prije nego ste bacili “kletvu”. Nije potrebno da idete u biblioteku ako to ne želite , Google ima dosta dobru bazu podataka. Da ponovim: Populizam od riječi populus što u prevodu znači narod. Od naroda za narod.

Vi ste vrh piramide ali mi smo temelj! Slobodna volja naroda to je istinska moć ostalo je sve iluzija i farsa.

Napr: Pojedini predstavnici EU, medija i političkih partija često koriste riječ populizam u svom političkom obračunu sa neistomisljenicima. Ovo je razumljvo, birokrate u Briselu ne bira narod na direktnim izborima vec neposredno ih biraju parlamenti ili vlade članica EU dok vlade i Parlamente bira narod država clanica EU. Tako da obaveza svakog delegiranog predstavnika u EU nije samo da zastupa interese EU već i interese svoje zemlje i svojeg naroda! Pojedinci ovo vrlo brzo zaborave jer Bonusi i desetine hiljada eur su prioritet naspram slobodne volje Naroda.

Ovo je svijet Liberalne ekonomije. Liberalna ekonomija za elitu predstavlja utopiju i blagostanje a za nas propali ekonomski eksperiment.

Eto toliko i sve narodski rečeno. Ubrzo očekujemo da nas etiketiraju kao populistički portal 😳😄
Shodno tome TBU NEWS daje zvanično saopštenje za javnost: HVALA NA KOMPLIMENTU!

Republished – (Tekst je u originalu objavljen 02.07. 2017 godine)

TBU NEWS

Kategorije
Čovjek i Društvo
Komentari nisu dozvoljeni, za više infromacija posjetite stranicu O NAMA - TBU NEWS

Member of The Internet Defense League

POVEZANI TEKSTOVI