Ovaj 360 stepeni Video Tour prikazuje vam gdje Google skladišti sve vaše podatke

360 stepeni  video , nije tako impresivan kao virtulene stvarnosti, ali te može odvesti do bilo kog mesta u svijetu. Sa mogućnošću  da gledate u svim smjerovima, to je gotovo kao da ste zaista...

360 stepeni  video , nije tako impresivan kao virtulene stvarnosti, ali te može odvesti do bilo kog mesta u svijetu. Sa mogućnošću  da gledate u svim smjerovima, to je gotovo kao da ste zaista tamo, bez potrebe da uopste putujete .

Google je upravo postavio fantastičan 360 stepeni video kojim  prikazuje  obilazak jednog od svojih ogromnih data  centara, pokazujući kako njegova Google Cloud platforma funkcionise. Ako ste se ikada zapitali kako i gdje se vaši  podaci čuvaju, ovaj impresivni  Video definitivno vrijedi.

8 minuta dug, 360 stepeni Video je vidljiv na webu  i u Google Cardboard na Android aplikaciji YouTube. iOS trenutno nije podržan. Za najbolje rezultate u svom pregledniku, preporučujemo da ga gledate u 4K (2160p), ako imate mogućnosti.

Data centar vrlo je osiguran,  tako  nešto bi ste vidjeli  u  nekom špijunskom filmu, zaposlenici moraju proći kroz biometrijsko Iris skeniranje. Zatim zaposlenici, jedan po jedan moraju  proći kroz krug za zaključavanje vrata i koristiti dvostruku provjeru identiteta u njemu.

Da vam nebi pokvarili užitak , to možete pogledati u videu iznad.

Izvor: http://mashable.com/

Pozdrav : NANO IT

 

Katergorije
Nauka i Tehnologija
Komentari nisu dozvoljeni, za više infromacija posjetite stranicu O NAMA - TBU NEWS

Member of The Internet Defense League

POVEZANI TEKSTOVI