Melanija

’Ljudi me zapravo ne poznaju. Ja sam veoma jaka. Mogu da podnesem sve. Nemojte me žaliti’’

Melanija Tramp

Prva dama SAD-a je ovom izjavom u jednom od svojih prvih televizijskih pojavljivanja jasno dala do znanja da se neće predati lako. Tiha i umjerena, graciozna i neodoljivo šarmantna Melanija ne ide istim putem kao njene prethodnice.

Foto: Stane Jerko

Melanija Tramp, rođena kao Melanija Knavs u Novom Mjestu u Sloveniji 26 aprila 1970 godine. Potiče iz skromne radničke porodice. Otac Viktor Knavs je bio direktor automobilske industrije u tadašnoj Jugoslaviji, dok je njena majka radila kao dizajnerka dječije odjeće. Već od pete godine je počela da se bavi manekenstvom, a sa 16 godina je postala profesionalni model. Upisala je studije umjetnosti i arhitekture na univerzitetu u Ljubljani, nakon kojih odlazi u Milano i Pariz kako bi nastavila karijeru modela. 1995. godine je upozanala suvlasnika agencije Metropolitan Models – Paula Zampolia, koji je prijatelj njenog budućeg supruga Donalda Trampa. Zampoli je pozvao Melaniju da se preseli u Sjedinjene Američke Države kako bi nastavila karijeru modela, što je i uradila samo godinu dana kasnije. U Nju Jorku je radila za poznate časopise kao što su Nju Jork Magazin, Vog, Veniti Fer i još mnogo drugih. Bez obzira na eru u kojoj živimo, na lakoću dostupnosti informacija, zaista ne postoji nijedan dokaz koji ukazuje na njenu eventualnu burnu prošlost.

Aktuelni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald J. Trump i Melanija su se upoznali 1998. godine na jednoj žurci posvećenu nedjelji mode u Njujorku i sedam dana nakon toga su počeli da se zabavljaju.

Foto:biographytree.com

Vjenčali su se 2005 godine i to je bilo jedno od najskupljih vjenčanja svih vremena na kojem je nosila vjenčanicu vrijednu 200,000 hiljada dolara od Kristijana Diora. Godinu dana nakon toga je rodila sina Barona, čijem odgoju se u potpunosti posvetila. 2010. godine počinje da se bavi dizajniranjem nakita kao i linijom za njegu kože i pokazuje se kao uspješna preduzetnica. U novembru 2015 godine, kada je Trump objavio kandidaturu za predsjednika SAD-a, Melanija postaje meta negativne kritike, koja je dolazila od strane američkih mejn strim medija. Glavna tema kritike je Melanijina profesionalna i uspješna karijera modela.


U toku predsjedničke kampanje 2016, Melanija je izjavila da obrabruje supruga da postane predsjednik SAD-a jer zna sta će i sta može da uradi za američki narod. 2016. godine je za “abc“ izjavila da će se kao buduća prva dama zalagati za prava djece, žena i majki na teritoriji SAD-a.

Izvor: ABC – 2016


Za Nju Jork Tajms časopis 1999. godine kada su je pitali koja bi bila njena uloga ukoliko bi njen suprug postao predsjednik, rekla je da bi bila vrlo tradicionalna kao Dzeki Kenedi i Beti Ford. Takođe je za MSNBC izjavila da se zabavlja u svakom trenutku i da se trudi da objezbijedi normalan život za svog sina Barona. U istom intervju je objasnila razliku između legalnih i iligealnih imigranata koji se nalaze na teritoriji SAD, kao neko ko je prošao kroz legalni proces apliciranja za zelenu kartu i dobijanja punopravnog državljanstva.

PORODICA NA PRVOM MJESTU

Foto: Bijela Kuća – whitehouse.gov

Nakon inaugaracije Donalda Trampa, Melanija se nije odmah preselila u Bijelu Kuću. Jedan period je ostala da živi u Nju Jorku kako bi se posvetila obrazovanju i vaspitanju sina Barona sve do završetka školske godine.

Foto: inauguralni bal – Predsjednik SAD-a Donlad Tramp i Prva Dama SAD-a Melanija Tramp

Sada živi u Bijeloj Kući, zajedno sa svojim suprugom-predsjednikom SAD-a Donald J. Trampom i sinom Baronom. Kao prva dana dama posvetiće se humanitarnom radu kao i borbi protiv zlostavljanja djece na društvenim mrežama. Od inauguracije koja je bila 20. januara ove godine, popularnost Prve dame je porasla za 16 procenata.

Melanija je jedina prva dana koja govori 5 jezika (Slovenački, Srpski, Engleski, Njemački i Francuski) i jedina koja nije porijeklom sa engleskog govornog područja. Melanija Tramp je druga prva dama rođena van zemlje koja je ušla u Belu kuću. Čast da bude prva je imala Luisa Adams, rođena u Velikoj Britaniji i supruga šestog predsjednika SAD-a Džona Kvinsija.


Prva Dama SAD-a Melanija Tramp (foto priča)

Izvor: Bijela Kuća – whitehouse.gov

Mejn strim mediji i politički oponenti su različitog mišljenja što se tiče politike aktuelnog Predsjednika SAD-a Donald Trampa medjutim oko jedne činjenice svi se slažu. Melanija Tramp je istinsko osvježenje u administraciji Bijele Kuće koja s pravom i ponosom nosi titulu Prve Dame SAD-a.


Autor: M.M.

TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi