Kako digitalizacijom smanjujemo redove i gužve? Stigao – DIGITALNI KIOSK

Kako digitalizacijom smanjujemo redove i gužve? Stigao – DIGITALNI KIOSK

 

Sa ciljem doprinosa zajednici u periodu kada je potreba za smanjivanjem socijalne distance (mi kažemo fizičke!) aktuelna, predstavljamo vam prvu domaću wallet aplikaciju, koja korisnicima omogućava da uz nekoliko klikova, pouzdano i brzo plate različite vrste usluga koje se koriste.

Vršeći tehničke provjere i stičući korisničko iskustvo, dok smo i sami platili račune, u prvi plan ističemo bezbjednost, pouzdanost, jasnoću i brzinu.

Aplikacija je razvijena od strane kompanije 2BI a partneri na projektu su: CKB banka i Mastercard.

BEZBJEDNOST?

Što se platnih transakcija tiče, iste poštuju najviše PCI DSS standarde, a a podaci se čuvaju isključivo u vašem telefonu, u zaštićenoj lokalnoj bazi. Potrebno je za početak odraditi kratku i jednostavnu registraciju posredstvom email naloga koji koristite na koji će stići sigurnosna šifra za potvrdu. Interesantna “začkoljica” u cilju dodatne zaštite jeste da telefon mora imati šifru bez koje ne može da se otključa, kako bi aplikacija radila efikasno.

Glavna prednost u odnosu na e-banking jeste ta što ne iziskuje različite provizije za korišćenje i/ili održavanje. Dakle, potpuno je besplatna! Uz neozabilaznu lakoću korišćenja.

ŠTA SVE MOGU KORISTITI?

Korišćenjem aplikacije u mogućnosti ste da:

  • Dopunite prepaid račun na telefonu platnom karticom;
  • Platite parking po zonama;
  • Taxi usluge za nekoliko udruženja u više gradova;
  • NAJBITNIJE – platite račune za EPCG, m:tel, CG Telekom, Telemach, Telenor, Vodovod, Čistoću u dva ili tri klika sa jasnim uputstvima i pojašnjenjima;
  • Koristite usluge osiguranja, rentacar, transfera i slično.

KAKO DA PLATIM RAČUN?

Ovako to izgleda kada izmirujete račun za struju kod EPCG:

U slučaju da ne znate koji je Poziv na broj odobrenja, klikom na znak pitanja otvara vam se precizno uputstva na šta da obratite pažnju i pravilno prepišete. Instrukcije su prilagođene za svaku kompaniju, bilo da je u pitanju EPCG, Telenor, Telemach, Telekom, m:tel ili ostali. Čista petica od nas za Digitalni kiosk.

Kasnije samo ispratite korake. Platnu bankovnu karticu možete pothraniti odmah nakon registracije i sačuvati je (naravno, svi podaci nisu vidljivi te je tu sigurnost sačuvana!) ili pak prilikom obavljanja prve transakcije, i sve je prilično lako i jednostavno.

Kada se plaćanje usluge obavi, na raspolaganju vam je faktura od strane Digitalni kiosk aplikacije, kao dokaz da je ista uspješno obavljena.

KAKO DO APLIKACIJE?

Aplikaciju Digitalni kiosk možete pronaći na Google Play prodavnici kao i Apple store-u. Relativno je mali “potrošač”, te zauzima tek nešto manje od 38 MB.

Linkovi za preuzimanje aplikacije su sljedeći klikabilni naslovi:

IOS aplikacija Digitalni kiosk

Android aplikacija Digitalni kiosk

Zaključak

Digitalni kiosk je zaista velika inovacija na domaćem tržištu IT proizvoda i potreba za istom je postojala i prije nastupanja pandemije uzrokovane COVID-19.

Danas više nego ikad, smanjivanje gužvi, redova, čekanja je neophodno kako bi se stalo na kraj virusu.

Korišćenje aplikacije je zaista jednostavno te je poželjno da ne samo sami započnemo proces digitalnog opismenjavanja, već i da ista znanja prenesemo i na one starije koji su najugroženiji u ovom periodu, a čije korišćenje, bez pretjerivanja može da bude i razlika između života i smrti.

IZVOR: Tekport.me

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi