Šta je portal eZdravlje? Elektronski servis za građane u Crnoj Gori

 

Nakon prethodne recenzije aplikacije Digitalni kiosk, pomoću koje možete iz kuće platiti sve dažbine za usluge koje koristite, danas je na redu pregled osnovnih podataka o sajtu i aplikaciji Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore (u daljem tekstu FZO CG) – eZdravlje.

Portal eZdravlje omogućava korišćenje i pruža informacije o različitim elektronskim servisima u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Servis mogu koristiti osiguranici FZO CG, koji su registrovani kod izabranih doktora u Domovima zdravlja (u daljem tekstu DZ).

Koje su to usluge koje mogu koristiti?

Servisi koji su dostupni građanima na korišćenje su:

  • eZakazivanje (online zakazivanje posjeta kod izabranih doktora u DZ);
  • eRecept (omogućava pacijentima uvid u propisane i izdate recepte);
  • eNalaz (omogućava pacijentima uvid u rezultate biohemijskih laboratorijskih analiza u najkraćem roku);
  • eApoteka (informacije o dostupnosti ljekova u svim apotekama u CG koji sa FZO imaju ugovor o snabdijevanju osiguranika ljekovima, i trenutno mogu saznati gdje da preuzmu propisanu terapiju);
  • eOsiguranje (omogućava uvid u status zdravstvenog osiguranja građanina, a dostupne su i informacije o Obvezniku o uplate doprinosa za osiguranika);
  • eNaručivanje (elektronsko naručivanje – terapija za hronične bolesnike; – izvještaja za obračun doznaka u slučaju bolovanja; – potvrda izdatih od izabranih doktora; – produžavanja otvorenog bolovanja).

Kako da započnem korišćenje portala eZdravlje i šta mi je potrebno?

Na raspolaganju su vam website www.ezdravlje.me, kao i Android i iOS aplikacije.

Mobilnu app za Android možete preuzeti preko Google Play Store-a. Mobilnu app za IOS možete preuzeti preko iTunes App Store-a.

Potrebna vam je prva stranica zdravstvene knjižice (ukoliko ste istu zagubili, pogledajte neki skoriji nalaz specijaliste i/ili uput) na kojoj piše broj knjižice, JMBG i broj telefona koji će stići poruka.

U susret započinjanju procesa potrebno je na sajtu/aplikaciji kliknuti na dugme “Zahtjev za dobijanje PIN-a”, što je prvi korak ka registraciji.

U relativno kratkom periodu stiže vam SMS od FZO CG sa četvorocifrenim PIN-om koji je potrebno ukucati inicijalno, a i kasnije će vam služiti prilikom prijavljivanja na sajt/aplikaciju eZdravlje.

Za maloljetnog osiguranika, odnosno osiguranika lišenog poslovne sposobnosti, lozinku (PIN) može preuzeti njegov zakonski zastupnik ili staralac (roditelj,…).

Za osobe ženskog pola koje imaju dva izabrana doktora (izabranog doktora za odrasle i izabranog doktora za žene) lozinku (PIN) dodjeljuje jedan od ovih izabranih doktora ili službenik Fonda u područnoj jedinici/filijali Fonda i jedinstvena je za sve elektronske servise.

Zakazivanje posjete vrši kroz četiri klika. eZakazivanje – datum odgovarajući – termin – OK.

Nedostaci

Naravno, ko radi taj i griješi, tako i ovaj portal ima određene nedostatke, koji pogotovo dolaze do izražaja u trenucima poput ovog u kojem se nalazimo kao društvo.

Zbog nedostatka ljekara organizaciono ne stiže se u najbržem roku odgovoriti na zahtjeve, kasni se sa ažuriranjima ukoliko su doktori na odmorima ili prestali sa radnim odnosom i slično. Sve ono za šta je potrebno imati razumijevanja – pogotovo sada.

Ono što bi korisno bilo unaprijediti jeste da svaki pacijent ima opciju pregleda terapija (nakon što doktor omogući), zatim unijeti pregled dostupnosti ljekara i smjena, kao i dodati neki način komunikacije sa izabranim ljekara – po recimo principu dodavanja komentara uz do 200 karaktera za upis i SEND. 🙂

Najnovije vijesti povodom COVID19 situacije

Prema odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela od 24.03.2020.godine i uvođenja vanrednih mjera o produženju privremene spriječenosti za rad, FZOCG je svojim osiguranicima omogućio novi servis “eNaručivanjeBolovanja”, u okviru postojećeg “eNaručivanje”.

eBolovanje – Online zahtjev za produženje bolovanja

Ovo sa jasnim ciljem ukidanja isključive obaveze osiguranika, da po pitanju produženja otvorenog bolovanja dolaze kod izabranog doktora, kao i na Komisiju Fonda. Uz naznaku da ostaju i postojeći načini ostvarivanja ove vrste usluge u DZ.

Napomene

Kada je memorisanje prijavnih podataka (broj knjižice i PIN) u pitanju za rad kasnijih posjeta portalu, možete koristiti keširanje na pretraživačima (Chrome, Mozzila, Opera i sl.) ili pak najjednostavnijim prepisivanjem u bilješke telefona.

U mogućnosti ste da vodite nekoliko naloga (prvenstvo djece i/ili starijih članova porodice koji nisu u prilici da koriste), i da im završavate neophodnosti, bez da isti bez potrebe išta fizički rade sami.

Zaključak

Portal eZdravlje je zaista jedan hrabar i ozbiljan korak naprijed u zdravstvenom sistemu Crne Gore, i ovim putem želimo pohvaliti napor koji se vrši iz dana u dan na polju modernizacije cjelokupnog sistema.

….

Ukoliko niste imali priliku da pročitate prethodnu recenziju za aplikaciju Digitalni kiosk možete kliknuti OVDJE za više info, a sve u sklopu našeg projekta edukacije stanovništva u saradnji sa organizacijom Heroji iz komšiluka.