Volocopter – kombinacija drona i helikoptera

Dronovi po definiciji nemaju posadu koja njima upravlja tokom leta, no razvoj dronova je danas toliko napredovao da se već može govoriti o verziji dron-helikoptera. Kompanija E-Volo napravila je Volocopter VC200, prvog...

Dronovi po definiciji nemaju posadu koja njima upravlja tokom leta, no razvoj dronova je danas toliko napredovao da se već može govoriti o verziji dron-helikoptera. Kompanija E-Volo napravila je Volocopter VC200, prvog drona koji može da prevozi čovjeka.

Volocopter ima 18 odvojenih rotora, njime se upravlja jednostavnim dzojstikom i dugmićima  za kontrolu visine, a kao i svi ostali dronovi, ima sistem koji mu omogućava jednostavno slijetanje. Kao mera bezbednosti uvedena je mogućnost da dron lebdi u mestu kada osoba koja upravlja njime pusti džojstik. Takođe, Volocopter ima dugme koje će ga bezbedno spustiti na zemlju bez potrebe da pilot radi bilo šta.

Kompanija E-Volo, objavila je videozapis u kojem je prikazan prvi uspješan let Volocoptera. Nakon uspješnog testiranja prvog modela ,oni očekuju da sa Volocopterom uđu u masovnu proizvodnju, a on bi mogao da se koristi u aero sportu, aero taksiju ali i u transportu robe.

Izvor: http://mashable.com/

Redakcija TBU NEWS INFO

Katergorije
Nauka i Tehnologija
Komentari nisu dozvoljeni, za više infromacija posjetite stranicu O NAMA - TBU NEWS

Member of The Internet Defense League

POVEZANI TEKSTOVI