Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio pismo Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću “Nema potrebe za pritvorom… Nebojša Medojević da se brani sa slobode”

Podgorica, Crna Gora – Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio pismo Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću “Nema potrebe za pritvorom… Nebojša Medojević da se brani sa slobode” –
Moguće reperkusije ovakve jedne odluke…(pročitati u nastavku teksta) Reakciju lidera PZP-a Nebojše Medojevića možete pogledati u komentarima ispod.

Oglasila se služba za odnose sa javnošću Predsjednika Crne Gore obavještenjem da je jutros u telefonskom razgovoru Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović dobio uvjeravanja poslanika Nebojše Medojevića da će poštovati pozive tužioca i suda i da ničim neće izbjegavati ili ometati vođenje krivičnog postupka. Imajući u vidu da se radi o poslaniku, da mu je Skupština skinula imunitet i da postoji mogućnost da se njegovo prisustvo obezbijedi bez pritvora Predsjednik Crne Gore je uputio pismo Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću sugerišući da donese uputstvo kojim će Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću saopštiti da nema potrebe za pritvorom i da se poslanik Nebojša Medojević može braniti sa slobode.
Navodi se u saopštenju za javnost kabineta Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića

Poslanici DF-a se već 5 dana nalaze u prostorijama Skupštine Crne Gore zbog odluke da se poslaniku Nebojši Medojeviću ukine imunitet radi krivičnog gonjenja i hapšenja na zahtjev Specijalnog Tužioca Milivoja Katnića.

Postavlja se pitanje da ukoliko Vrhovni Državni Tužilac Ivica Stanković po drugi put sugeriše Katniću da nema potrebe za pritvorom da li će Katnić podnijeti ostavku na funkciju Specijalnog Tužioca? S druge strane ukoliko Vrhovni Državni Tužilac Ivica Stanković ne donese upustvo kojim se Nebojši Medojeviću omogućava da se brani sa slobode to bi moglo da se tumači kao jedna vrsta selektivne pravde. Imajmo na umu da je takvo jedno slično upustvo već doneseno u slučaju Andrije Mandića i Milana Kneževića za mnogo ozbiljnije krivično djelo.

TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi