Podgorica, Crna Gora – Gradjanski Pokret URA – “Utjerivanje straha oponentima vlasti”

Prenosimo u cjelosti saopštenje za javnost Gradjanskog Pokreta URA vezano za moguće hapšenje lidera PZP-a Nebojše Medojevića:

Nema tog pojedinca koji smije biti nedodirljiv. Nema tog poslanika koji smije biti pošteđen zakona i kazne ako počini krivično djelo. Ali isto tako nema tog predsjednika, premijera, ministra, sudije i tužioca kojeg smiju zaobići istrage i sud. Specijalni državni tužilac sve više je predmet sumnji da tužilaštvo streca od centara moći, partijskih i onih drugih, skoncentrisanih oko bivšeg i sadašnjeg premijera i da su mu na meti protivnici vlasti.

Imajući u vidu ponašanje specijalnog tužilaštva, njegovu ulogu tokom izbornog dana u oktobru prošle godine i nakon toga, te ponašanje policije od 24. oktobra 2015. godine na ovamo, očigledno je da vlast pokušava da cijelu Crnu Goru drži u strahu i da nasiljem čuva svoje pozicije.

Političke razlike, koje su u odnosu na sadašnje stavove Nebojše Medojevića ogromne, za Građanski pokret URA nikada neće biti razlog da pricipijelno ne digne glas protiv ovakovog ponašanja tužilaštva prema Nebojši Medojeviću i njegovoj porodici, kao i prema bilo kom pojedincu koji drugačije misli. Uz maglovite i nepotpune informacije o krivičnom djelu za koje je osumnjičen, niko iz tužilaštva nije predočio crnogorskoj javnosti zašto Medojević ne može da se brani sa slobode.

Na stranu što se Medojević sumnjiči za nekoliko desetina hiljada dolara, red koraka Specijalnog tužilaštva je razlog za duboke sumnje da je postao instrument vlasti koja ga zloupotrebljava za utjerivanja straha prema oponentima. Specijalni tužilac još nije pružio prihvatljivo objašnjenje zašto nema ništa od afere “Telekom” i slučaja “Limenka”, u kojima su akteri članovi porodice predsjednika DPS-a, a zbog kojih je Crna Gora oštećena za desetine miliona eura. Nema ni naznaka istraga i upada specijalnih policijskih jedinica u stanove bivšeg čelnika Vlade i ministara zbog sumnjivih odluka da građani Crne Gore plate skoro 200 miliona garancija ruskim i našim tajkunima. Svako treba da plati, pa i Medojević ako je kriv, ali je valjda osnovno da se ide redom.

Najzad, podsjećamo Specijalnog tužioca da mu je još u fiokama preko 170 krivičnih prijava za kupovinu glasova za DPS na izborima 16. oktobra, od kojih su mnoge potkrijepljene i video snimcima kao dokazima. On se time nije bavio, ali je zato vrlo revnosan kada su na tapetu oponenti režimu, bilo da su političari ili advokati. Navode iz Medijskog tima Građanskog pokreta URA.

TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi