Napravite svoju profilnu sliku na Facebook kao video

Opcija koja sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Mogućnost koja se najavljivala još prošle godine u narednim bi danima trebala postati dostupna svima  na Facebook-u. Umjesto statične slike uskoro bi svi korisnici...

Opcija koja sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Mogućnost koja se najavljivala još prošle godine u narednim bi danima trebala postati dostupna svima  na Facebook-u. Umjesto statične slike uskoro bi svi korisnici trebali moći za profilnu sliku postaviti i animirane video snimke.

Cijela stvar će  funkcionisati kroz Facebook Profile Expression Kit dostupan developerima. Na ovaj način će druge aplikacije, kao što su Vine,MSQRD, Instagram i slične, moći da pristupe profilu na Fejsbuku, pa će korisnici kroz njih moći da snime, uređuju i objavljuju animirane profilne slike. Kompanije je objavila da prvo mogu koristiti korisnici iPhone-a. Evo kako da podesite opciju da vam umjesto provilne slike stoji video:

  1. Otvorite  facebook aplikaciju na iPhone.
  2. Pritisnete dugme  “more ” u donjem desnom uglu ekrana.
  3. Prva stvar na listi koja se pojavljuje  trebalo bi da bude  view your profile. Dodirnite ga da odete na svoj profil.
  4. Dodirnite trenutnu profilnu sliku.
  5. Ovde je trenutak istine. U meniju koji se pojavi , imate opciju  “Take  a new profile video ” ili će biti”  coming soon” (uskoro) . Ako imate opciju , možete ići napred i snimite kratak video i koristiti kao profilni video ,ili upload onoga koga već imate.

Ostaje da i vi probate…

Izvor: http://time.com

Pozdrav: NANO IT

 

Katergorije
Nauka i Tehnologija
Komentari nisu dozvoljeni, za više infromacija posjetite stranicu O NAMA - TBU NEWS

Member of The Internet Defense League

POVEZANI TEKSTOVI