Microsoft će u “plavi ekran smrti” dodati i QR kod ?

Plavi ekran smrti (BSoD– Blue Screen of Death) verovatno je najgora stvar koju želimo videti u bilo kojem trenutku korišćenja Windows-a, ali skoro svi smo se ponekad susreli s iznenadnim rušenjem sistema. Nekad je to bio ekran pun teksta koji objašnjava što se dogodilo, a u Windows-u 8 Microsoft je to učinio nešto jednostavnijim i dodao tužni smajlić.

Sa Windows 8.x verzijama “Blue Screen of Death ” (BSoD) je dorađen i pojednostavljen , a uskoro će na njemu prikazivati još jedna nova opcija. U najnovijoj preview verziji Windowsa 10  odlučili su se na veliku promenu te su ubacili QR kod. Tako će korisnik, umesto da pamti dugački kod greške ili ga ručno prepisuje, moći da skenira kod za detaljne tehničke informacije o greški koja je uzrokovala pad sistema.

Nema sumnje kako će QR kod, ako se doista pojavi u Windows 10 OS-u, biti sasvim nova dimenzija u detekciji i otklanjaju grešaka u Microsoftovom operativnom sistemu. Ali, za sada niko iz kompanije  nije niti potvrdio, niti demantovao da će se nova opcija uskoro pojaviti u Windows 10 OS-u.

TBU NEWS

 

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi