NAJNOVIJA VIJEST – Vice admiral James Syring “Mi moramo da pretpostavimo da kapaciteti za napad na Sjedinjene Države već postoje”.

Vice admiral James Syring direktor Agencije za raketnu odbranu SAD-a “Mi moramo da pretpostavimo da kapaciteti za napad na Sjedinjene Države već postoje”.

Balistička raketa ispaljena od strane Sjeverne Koreje je letjela duže i dalje nego ijedna prethodna koja je testirana od strane režima iz Pjong Janga.

Raketa je letjela 37 minuta i dostignula visinu od 2414.016 km dalje od pozicije na kojoj se nalazi Internacionalna svemirska stanica. Američki zvaničnici ostaju pri tvrdnji da Je Sjeverna Koreja testirala interkontinentalnu raketu.

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost predsjednika amerike Donalda Trampa H.R. MekMaster izjavio je za medija “Ova administracija neće ponoviti greške iz prošlosti, greške prethodne administracije,…predsjednik Tramp je naložio da to ne uradimo i da pripremimo više opcija kao odgovor na trenutnu situaciju a jedna od njih je i vojna intervencija” rekao je MekMaster.

S druge strane imamo Rusko Ministarstvo Odbrane koje je na osnovu obavještajnih podataka, dalo zvanično saopštenje za javnost da je Sjeverna Koreja lansirala balisitičku raketu srednjeg dometa a ne Interkontinentalnu (ICBM) kako je glasilo zvanično saopštenje Sjeverne Koreje.

Sa identičnim zaključkom oglasio se i zvanični Seul, Južna Koreja – “U pitanju je balistička raketa srednjeg dometa koja se srušila u Japansko more”

Ranije je državna televizija Sjeverne Koreje objavila da je uspješno testirala prvu interkontinentalnu raketu (ICBM) “Možemo pogoditi bilo koji cilj na Svijetu” navodi se u saopštenju državne televizije. Zvaničnici Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje su osudili poslednje testiranje. Ova nova informacija je kontradiktorna sa zvaničnim informacijama koje su rano jutros dali zvaničnici SAD-a, NORAD-a i Južne Koreje da se radi o raketi srednjeg dometa. Medjutim eksperti su saglasni da to ne umanjuje prijetnju sobzirom da je ovo jedan od najuspješnijih testova do sada i da bi jedna takva raketa mogla da dosegene ciljeve na Aljasci. Ukoliko se informacija potvrdi tačnom da je u pitanju testiranje ICBM-a to bi onda značilo da Sjeverna Koreja ima mogućnost da gadja ciljeve u Sjedinjenim Američkim Državama.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald J. Tramp je pozvao Kinu da riješi ovaj problem jednom i za sva vremena.

TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi