Još uvijek nema zvanične reakcije iz Vrhovnog državnog tužilaštva na pismo predsjednika države Filipa Vujanovića

Još uvijek nema zvanične reakcije iz Vrhovnog državnog tužilaštva na pismo koje je predsjednik države Filip Vujanović uputio Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću u kojem se sugeriše da poslaniku i lideru PZP-a Nebojši Medojeviću treba omogućiti da se brani sa slobode.

U obavještenju službe za odnose sa javnošću Predsjednika Crne Gore se navodi da je u telefonskom razgovoru predsjednik Crne Gore Filip Vujanović dobio uvjeravanja poslanika Nebojše Medojevića da će poštovati pozive tužioca i suda i da ničim neće izbjegavati ili ometati vođenje krivičnog postupka. Vujanović dalje naglašava da Imajući u vidu da se radi o poslaniku, da mu je Skupština skinula imunitet i da postoji mogućnost da se njegovo prisustvo obezbijedi bez pritvora.

Shodno tome Predsjednik Crne Gore je uputio pismo Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću sugerišući da donese uputstvo kojim će Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću saopštiti da nema potrebe za pritvorom i da se poslanik Nebojša Medojević može braniti sa slobode.

Poslanici DF-a se već 6 dana nalaze u prostorijama Skupštine Crne Gore zbog odluke da se poslaniku Nebojši Medojeviću ukine imunitet.

Ranije:
– Specijalni tužilac Milivoje Katnić je tražio od parlamenta Crne Gore skidanje imuniteta lideru Pokreta za promjene radi krivičnog gonjenja i hapšenja. Nebojša Medojević se summjiči za organizovanje kriminalne grupe i pranje novca.
– Administrativni odbor Parlamenta Crne Gore je predložio ukidanje imuniteta poslaniku/ lideru Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću.
– Skupština Crne Gore je donijela odluku i sa 42 glasa za ukinula imunitet poslaniku Nebojši Medojeviću.

TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi