Kompanija Tesla uvela je novu liniju kućnih sistema , za proizvodnju i skladištenje električne energije. Nove staklene ploče s ugrađenim solarnim ćelijama, spolja se neće razlikovati od standardnog crijepa.

Solarni crijep će u budućnosti eliminisati tehnologiju dodatnih solarnih panela koja se dosad koristila na krovovima kuća. Novi energetski proizvod bi trebalo da bude rezultat saradnje kompanije Tesla i SolarCity.

Teslin stakleni solarni crijep bi trebalo da izgleda atraktivnije i daleko bolje od bilo kog sličnog proizvoda rekao je Direktor kompanije Tesla Elon Musk. Ova nova tehnologija može se kombinovati s teslinom Powerwall 2 baterijom, čija je glavna funkcija da skladišti i distribuira energiju sakupljenu sa solarnih panela. Ploče će biti izrađene u više  modela  različitog estetskog izgleda, kako bi kupci imali više mogućnosti za izbor.

Cijena za sada nije poznata i zavisi će od više faktora,  ali biće jeftinija opcija od troškova postavljanja običnog krova i dodavanja solarnih panela, njihova instalacija  bi trebala da počne od  ljeta sledeće godine.

Izvori: Techcrunch.com, TheVerge.com

TBU NEWS INFO