Google Allo je nova aplikacija za razmenu poruka kojom kompanija Google želi da se probije na tržište, najavljena je ranije na ovogodišnjoj I/O konferenciji.
Dizajn Allo aplikacije je jednostavan i veoma lako razumljiv, na prvi pogled podsjeća na ostale aplikacije WhatsApp i Viber. Dostupan je za Android i iOS. Korisnici će pored tekstualnih poruka moći da razmijenjuju zvučne poruke, fotografije, lokaciju i takođe će imati nekoliko različitih kolekcija sticker-a.

Google Allo se ne vezuje za vaš Google Account već za vaš mobilni broj kojim će se korisnici prijavljivati. Kada se ulogujete Google Allo će vam poslati SMS kako bi potvrdili vaš telefonski broj. Potom će aplikacija skenirati vaše kontakte u potrazi za prijateljima sa vaše liste koji takođe imaju instaliranu ovu aplikaciju. Ukoliko vaš kontakt nema instaliranu aplikaciju a želite da ga pozovete Google Allo će mu poslati SMS sa vašim imenom, vašu poruku i link za skidanje aplikacije.

Međutim to nije sve što vam ova aplikacija nudi. Google Allo ima opciju “pametan odgovor” (eng. smart reply) pomoću koje je moguće odgovoriti na poruku bez ukucavanja jedne, jedine riječi. Kroz konverzije aplikacija će pratiti vaše odgovore na postavljena pitanja kako bi mogla da vam predloži odgovor na poruku u vašem stilu.

Pored ove opcije korisnici Allo-a će moći da koriste i Google Assistant , za sada ova opcija radi samo na engleskom i slična je Microsoft Cortana ili Apple Siri.

Ostaje nam da vidimo da li će Allo uspeti da preotme korisnike poznatijim aplikacijama koje već imaju milione korisnika širom svijeta.

TBU NEWS INFO