Bilijoner Dzordz Soroš: “Evropska Unija se suočava sa egzistencijalnom krizom od strane neprijateljskih sila”

Briselski Ekonsomski Forum, Belgija – Bilijoner Dzordz Soroš: “Evropska Unija se suočava sa egzistencijalnom krizom od strane neprijateljskih sila” –

Izgleda da dio elite sve više gubi tlo pod nogama i dodir s realnošću. Slijedi podizanje nivoa histerije i straha u stvari samo panični poziv za pomoć.
Gospodin Soroš je u svom govoru otišao i korak dalje imenujući neprijatelje njegovog “Svjetskog Poretka”: Ruski predsjednik Vladimir Putin, Američki predsjednik Donald Tramp, Turski predsjednik Redzep Tajp Erdogan i Egipatski predsjednik Abdul Fatah el Sisi. Soroš je potez Ujedinjenog Kraljevstva (BREXIT) okarakterisao kao proces koji će da načini veliku štetu Evropskoj Uniji.

TBU NEWS bi trebao da bude “politički korektan” ali zbilja je u ovoj situaciji to veoma teško, praktično nemoguće!
Da li uvaženi gospodin Soroš smatra da je on Kolumbo (uz svo dužno poštovanje prema Kolumbu) pa je oktrio novi svijet pa onda on objašnjava kako njegova vizija predstavlja viziju budućnosti? Da li uvaženi gospodin smatra da je čovječanstvo toliko senilno pa je zaboravilo koga i šta su sve on i njegova fondacija finansirali? Koja sve to “proljeća”, “ljeta” i tome slično? Očigledno je da dio elite gubi balans.

Medjutim, gospodin Soroš je sasvim u pravu što se tiče nečega: Jedina stvar koja je pod egzistencijalnom prijetnjom je njegov kapital i dijela elite, njihova moć i prestiž! Soroš se u Briselu osjeća kao kod kuće jer kako se stvari odvijaju sve je više očiglednije da Brisel postaje zadnje uporište starog “Svjetskog Poretka”

Pozdrav
TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi