Apple se vraća na velika vrata ? Predstavljanje noviteta na WWD Conference 2016

Apple-ova World Wide Developers Coference 2016 (WWDC 2016) će se održati u Moscone West-u ( San Francisco, CA)  od 13-17 juna . Posjetioci će biti u prilici da slušaju preko 100  predavanja koja će biti priređena od  Apple-ovi inžinjera. Dalje,  biće u mogućnosti da posjete  Apple-ove laboratorije  i dobiju informacije iz prve ruke od Apple-ovih eksperata . Za razliku od prethodnih godina , ove godine glavni fokus je na software -u.  Očekuju se  :

Promjene u App Store – u

  • U seriji intervju-a koje je dao ove nedelje,  marketinški lider Apple-a, Phil Schiller je otkrio neke od noviteta  u sklopu  App Store-a. Najveći od njih se odnosi na samo funkcionisanje subscriptions-a , odnosno pretplata.  Trenutno Apple  dozvoljava samo pretplatu  za aplikacije koje se odnose na Cloud, streaming , news i dating.  Ali sada kompanija mijenja svoj poslovni model, pa  će ponuditi ovu mogućnost aplikacijama svih kategorija . Šta više ,Apple je odlučio da smanji svoj udio u  profitu sa trenutnih 30 % na 15% (  nakon što je korisnik pretplatnik više od godinu dana ).
  •   Od sada će se u vrhu pretrage nalaziti i reklame  koje će biti ponuđene Developer-ima, te će iz pretrage biti isključene one aplikacije koje su korisnici već instalirali na svojim uređajima.
  • Apple je pojednostavio proces ocjenjivanja aplikacija pa će se sada one mnogo brže naći na App Store-u.

Redizajn Apple Music – a

  • Iznenađujuće,  Apple-ova aplikacija za muziku je označena kao zbunjujuća,  nezgodna  za korišćenje i manjkava, te kao “korisnički košmar”.  Pored novog dizajna koji je mnogo intuitivniji , očekuje  se da  preuzimanja budu integrisana sa iTunes-om,  ali i da će doći do unaprijeđenja  radio servisa.  Apple Music Connect,  vid socijalne interakcije između izvođača i slušalaca, će vjerovatno biti ukinut.

Apple plaćanje preko iMessage-a

  • Slično Venmo-u, Apple će u novoj verziji iMessage-a će dodati ekstenziju Apple Pay-a (servis za plaćanje), koja će omogućiti korisnicima transfer novca od /ka drugim ljudima.  Spekuliše se i da će Apple omogućiti  iMessages  i za Android korisnike.

iCloud sa još većim nivoom zaštite

  • Nakon Apple-ovog  spora sa FBI- em povodom zaključanog Iphone – a,  kompanija radi aktivno na konstantnom unaprijeđenju zaštite pa će predstaviti poboljšane mjere sigurnosti. Cilj kompanije  je da ih učini neprobojnim, ne samo za hakere već i za vlasti.

Siri za Mac

  • Apple-ov inteligntni asistent se već nalazi na iPhone-u, iPad-u, Apple-ovom pametnom satu i Apple TV-u,  a sada je došlo vrijeme i da se  Siri omogući korsnicima Mac-ova . Prema Marc Gurman-u, Siri za Mac će se nalaziti u donjem desnom uglu meni bara. Na novijim verzijama, korisnici će moći da je aktiviraju ispisivanjem “Hey Siri, ” poruke, odnosno neće morati da klikaju na ikonicu da bi je pozvali.

MacOS

  • Od Apple-a se očekuje i rebrendiranje  sa OS X-a na MacOS.

 

Kako se  dan otvaranja konferencije bliži, vrlo brzo ćemo saznati šta je to još Apple pripremio.

Izvor: http://qz.com

TBU NEWS

 

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi