Apple okrenuo leđa Amazonu i preselio na Google Cloud

Cloud computing ili Računarstvo “u oblaku” omogućava korisnicima pristup i upravljanje sopstvenim podacima sa uređaja koji imaju pristup Internetu, gde god da se nalaze. Korisnici Cloud usluge imaju sve potrebne...

Cloud computing ili Računarstvo “u oblaku” omogućava korisnicima pristup i upravljanje sopstvenim podacima sa uređaja koji imaju pristup Internetu, gde god da se nalaze. Korisnici Cloud usluge imaju sve potrebne resurse i podatke na jednom mestu bez kupovine najnovijeg hardvera i softvera, bez troškova održavanja i zauzimanja kancelarijskog prostora, dok su im nesmetano funkcionisanje IT opreme i bezbednost podataka zagarantovani.

Googleovo poslovanje “u oblaku” dobilo je prvog velikog klijenta označivši time značajnu pobjedu nad tržišnim liderom u tom segmentu Amazonom. Prema navodima američkih medija Apple je dio svojih iCloud usluga preselio na Google Cloud. To ne znači da je Apple potpuno okrenuo leđa Amazonu.

Amazon Web Services (A.W.S.) je tržišni lider u segmentu poslovanja “u oblaku”, najviše zahvaljujući ugovoru s američkim ministarstvom obrane dok je na drugom mjestu  Microsoft Azure.  U odnosu na ova dva konkurenta Google značajno zaostaje.

 

 

 

Katergorije
Nauka i Tehnologija
Komentari nisu dozvoljeni, za više infromacija posjetite stranicu O NAMA - TBU NEWS

Member of The Internet Defense League

POVEZANI TEKSTOVI