You Tube najavio sopstvenu društvenu mrežu

Za sada dostupna najistaknutijim partnerima
Foto: techtimes.com

YouTube Community će omogućiti korisnicima i  stvaraocima video sadržaja da putem tekstualnih poruka, GIF animacija, fotografija i drugih stvari međusobno komuniciraju.

Novi servis je testiran poslednjih nekoliko mjeseci  a sada  je objavljen kao javna beta verzija dostupna određenom broju ljudi .Očekuje se da YouTube Community u narednim mjesecima bude dostupan svima.

Pristup novoj proširenoj funkciji imaćemo putem “Community” tab koji se nalazi na stranici. Odavde kreatori sadržaja mogu da share-uju podatke poput slika, tekstova, GIF-ova, te drugog sadržaja. Publika ima mogućnost da pomoću opcija “tumb up” i “tumb down” pozitivno, odnosno negativno regauje na taj sadržaj.

Prema You Tube-u, ovi postovi će se korisnicina pojavljivati u njihovoim Subscriptions, gdje ce se nalaziti te novosti unutar YT mobilne aplikacije. Moći ce takodje da odaberu da primaju obavještenja za nove postove njihovovih omiljenih izvođača.

Međutim, navodi se i da će njihova “community” opcija ostati u fazi testiranja jos neko vrijeme, dok obrađuju povratne informacije od korisnika, i isprobavaju nove dodatke, kao i ispitivanja same funkcionalnosti ove opcije. Šire predstavljanje se planira mjesecima unaprijed, ali tačan datum jos uvijek nije najavljen.

Izvor : http://techcrunch.com

Redakcija TBU NEWS INFO

Katergorije
Nauka i Tehnologija
Komentari nisu dozvoljeni, za više infromacija posjetite stranicu O NAMA - TBU NEWS

Member of The Internet Defense League

POVEZANI TEKSTOVI