Vivaldi novi browser – koji preti da ugrozi Chrome i Mozilla firefox

Na internet scenu stigao je novi internet pretraživač pod nazivom Vivaldi. Ovaj browser djelo je osnivača i nekadašnjeg generalnog direktora Opere, a namijenjen je naprednijim korisnicima, kao i ljudima koji vole imati potpunu kontrolu dok surfaju internetom.  Inače Vivaldi kada je prvi put predstavljen prije godinu dana izazvao veliko interesovanje , pa je samo njegova Technical Preview verzija skinuta preko 2 miliona puta.Tako da je  napokon  izašao iz beta verzije i kao Vivaldi 1.0, sada je dovoljno stabilan i spreman za širu publiku.

Ovaj browser dolazi sa velikim brojem podešavanja i mogućnostima za prilagođavanje, a među opcijama su između ostalih, spajanje sličnih tabova u jedan, pomeranje mesta na kojem će se prikazivati otvoreni tabovi, ugrađen alat za beleženje podsetnika, gomila prečica…Vivaldi je takođe prijatan za oko, jer će automatski prilagođavati boje u zavisnosti od sajta koji je otvoren. Naravno  ovu opciju je moguće isključiti ukoliko vam se ne dopada.

Prednost Vivaldija u odnosu na Chrome , Firefox i druge pretraživače je ta što gomilu stvari možete odmah promeniti i prilagoditi sebi, bez potrebe za instaliranjem dodatnih ekstenzija. Još jedna od prednosti je i podržavanje većine Chrome ekstenzija.

http://www.youtube.com/watch?v=Jd1F6JCXH8c

Vivaldi internet pretraživač možete preuzeti na  http://vivaldi.com/

TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi