TBU NEWS Saopštenje – Ponovo Sa Vama – Napad i Odbrana

Tbunews.com i Tbunews.info su ponovo operativni. Dana 21.08.2017 Tokom direktnog prenosa (vidi link): NASA – Solarno Pomračenje na Sjeverno Američkom Kontinentu došlo je do masivnog napada na infrastrukturu TBU NEWS-a. Na oba sajta je izveden DDOS napad kao i hakerska intruzija u trajanju od par sati. CloudFlare je uspješno zaustavio DDOS napad preuzimajuci na sebe čak nevjerovatnih 17,000,000 miliona “lažnih korisnika” i to u razmaku od samo par sati. Medjutim to nije sve, tokom DDOS napada na infrastrukturu TBU NEWS-a došlo je do kreiranja nisko bezbjedonosnog “prostora” te je uporedno i uspješno izvršena hakerska “intruzija”. Na ovaj način je privremeno oborena infrastruktura oba sajta. Poslje brze i efikasne reakcije ekspertskog tima iz SAD-a zaduženog za praćenje i održavanje infrastrukture TBU NEWS-a internacionalni tbunews.com je samo poslje par sati postao operativan. Najviše pogodjen ovim napadom je bio upravo tbunews.info (na našem jeziku) koji je tek prije par sati vraćen u rad.

Momenat masivnog napada na infrastrukturu TBU NEWS-a zabilježen od Strane CloudFlare-a u periodu od 15h do 21h – 21.08.2017:

DDOS attack – TBU NEWS – CloudFlare

TBU NEWS-ov Hosting Provider, Cloudflare i još par security providera koji se brinu o stabilnosti i sigurnosti TBU NEWS-a pomno će pratiti dalji razvoj situacije u danima ispred nas. Nove bezbjedonosne mjere će biti primijenjene kako se ovakav jedan scenario nebi mogao ponoviti u budućnosti.

Jedan pozitivan podatak

Tokom jučerašnjeg dana i to samo par sati prije početka direktnog prenosa NASA Solarno Pomračenje 2017,  Internacionalni TBUNEWS.COM je posjetio 1 milion i 560,000 hiljada realnih i “unique” posjetilaca (jedna posjeta jedan posjetilac). Ovo je veoma dobar rezultat za tbunews.com. Izvinjavamo se svima koji su u tom trenutku bili onemogućeni da pristupe sadržaju TBU NEWS-a. Takodje izvinjavamo se i svim ljudima koji su pratili TBUNEWS.INFO (na našem jeziku).

Ove stvari se dešavaju medjutim ovakva vrsta napada je nedopustiva pogotovo prema medijima i slobodi govora. Ali zapamtite koliko god da Vas ima, Vas koji snažno pokušavate da ugušite slobodu govora, misli i informacija toliko ima i onih koji predano rade na tome da Vas zaustave.

Srdačan Pozdrav Osnivač Željko Mihajlović

TBU NEWS
Objektivno i Inspirativno

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi