Šta je CSS?

Kao prvo i osnovno, da bi učenje CSS -a imalo nekog smisla morate znati HTML. CSS (Cascading Style Sheets) je jezik formatiranja pomoću koga definišemo izgled internet strana.CSS je donio čitav niz načina za uređivanje prikaza podataka koji do tada nisu postojali u samom HTML-u, a web programeri su razvili korisne tehnike kojima možete uštediti dragocjeno vrijeme prilikom izrade internet stranica.

Mogučnosti formatiranja HTML-a poprilično su ograničene. Kada dizajniramo izgled stranice u HTML-u, ograničeni smo na tablice, kontrola fontova, i nekoliko stilova teksta poput bold i italic. CSS ima daleko veće dizajnerske mogućnosti od čistog HTML-a. Zato je danas CSS gotovo nezamenjljiv u dizajniranju Web stranica.

Današnje Web stranice dele se na:

− HTML deo koji definiše sadržaj (strukturu) Web stranice.

CSS deo koji definiše izgled Web stranice (kao na primer boja slova, pozadine, margine i tako dalje).

− JavaScript deo koji definiše dinamiku Web stranice.

Prednosti CSS-a: − Olakšava pisanje Web stranica. − Štedi prostor na hostu. − Brže otvaranje stranica (jedna CSS datoteka se može primeniti na više HTML stranica). − jednostavnije, brže i sigurnije održavanje i HTML i CSS dokumenata. − Jednostavnija prenamena Web stranica za različite tipove brauzer-a i uređaja (npr. mobilni telefoni, TV i sl.).

TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi