Srušio se avion među putnicima i članovi brazilskog fudbalskog kluba Chapecoense

Avion sa 81 osobom, uključujući fudbalere brazilskog kluba Chapecoense srušio se u Centralnoj Kolumbiji.

Najmanje šest osoba uključujući tri igrača Alan Ruschel, Jakson Follman i Zampier Neto preživjeli su pad. Jedan od golmana tima Danilo preživeo je pad, ali je podlegao povredama, navodi se u izvještajima. Ostali preživjeli su članovi posade Ximena Suárez i Erwin Tumiri, i novinar Rafael Valmorbida. Avion je letio iz Bolivije za kolumbijski grad Medellin, gdje je fudbalski tim trebao igrati finale Copa Sudamericana protiv Atletico Nacionala.

Južnoamerička fudbalska federacija (CONMEBOL) odmah je objavila kako se finale Copa Sudamericane koji su trebali igrati Chapecoense i Atletico Nacional otkazana. Zatim je stigao službeni zahtjev Atletica koji je ganuo svijet. Kolumbijski klub zatražio je da se trofej dodijeli Chapecoenseu.

Više stotina navijača Chapecoense se okupljalo na stadionu u dresovima svoga tima noseći zastave i cvijeće u čast žrtava. Najbolji evropski i svetski klubovi su odali počast poginulim fudbalerima brazilskog kluba.

Brazilski predsjednik Michel Temer proglasio je trodnevnu nacionalnu žalost, i rekao je da će vlada učiniti sve u svojoj moći da smanji bol članova porodica igrača i novinara koji su poginuli u nesreći. “Ovo je tragedija ogromnih razmjera” izjavio je Gradonačelnik Medellina Federico Gutierrez .

Izvor: theguardian

TBU NEWS INFO

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi