Skoplje, Makedonija – Noć strijepnje i iščekivanja

MAKEDONIJA- Pred građanima Skoplja večeras je po svemu sudeći noć zebnje i iščekivanja. Večeras je glavni grad Makedonije pogodio novi jaki zemljotres koji je pojačao strah građana izazvan čestim potresima tla od nedelje ujutru.

Skopljani se plaše da će se ponoviti zemljotres iz 1963. godine kada je u tom gradu poginulo više od 1.000 osoba. Zbog toga na stotine njih večeras je umjesto u svojim kućama bilo na ulicama grada, dok su brojni strah ublažavali kolektivno u podrumima zgrada kako bi se što više osigurali u slučaju novog zemljotresa.

Najači potres od 5,3 jedinica Rihterove skale dogodio se juče u 15.10 sati. Prvi zemljotres snažan četiri jedinice po Rihterovoj skali dogodio se u nedelju rano ujutru. Tlo glavnog grada Makedonije i danas se zatreslo nekoliko puta od podneva do oko 20 časova kada se dogodio najjači zamljotres jačine 4,8 jedinica. Upravo  je on izazvao  strah kod Skopljana pred kojima je noć strepnje.

Zbog zadobijenih povreda tokom ovih zemljotresa pomoć ljekara zatražilo je oko 100 građana, a 300 domaćinstava je prijavilo nastalu štetu.

TBU NEWS INFO

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi