Samsung Safety Screen: Aplikacija koja štiti vaše oči

Kompanija Samsung predstavila je aplikaciju Samsung Safety Screen koja će pomoći korisnicima a naročito maloj djeci da drže svoje mobilne uređaje na idealnom rastojanju od očiju. Samsung Safety Screen radi...

Kompanija Samsung predstavila je aplikaciju Samsung Safety Screen koja će pomoći korisnicima a naročito maloj djeci da drže svoje mobilne uređaje na idealnom rastojanju od očiju. Samsung Safety Screen radi u pozadini na mobilnim uređajima, a roditelji putem lozinke mogu aktivirati i zaštitu.

Koristeći napredni softver za prepoznavanje lica, aplikacija prikazuje prijateljski raspoloženu animaciju koja ugasi ekran kada se uređaj prinese preblizu očima, a otključa ga tek kada se uređaj udalji na minimalnu preporučenu bezbednu razdaljinu . Prema mišljenju stručnjaka za  vid, kratkovidost je u porastu što naučnici pripisuju mešavini genetskih i faktora okruženja. Djeca provode dosta vremena u upotrebi svojih uređaja, drže ih preblizu očiju, što nije idealno i što može da ošteti njihov vid, zbog toga je kompanija predstavila  ovu inovativnu aplikaciju koja štiti oči korisnika.

Samsung Safety Screen aplikaciju možete skinuti  ovdje

Pozdrav: NANO IT

 

 

 

Katergorije
Nauka i Tehnologija
Komentari nisu dozvoljeni, za više infromacija posjetite stranicu O NAMA - TBU NEWS

Member of The Internet Defense League

POVEZANI TEKSTOVI