RETROSPEKTIVA – Tema: Zahtjev Specijalnog tužioca Milivoja Katnića upućen parlamentu Crne Gore za skidanje imuniteta lideru Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću –

– Opozicija jednoglasna u stavu da je na snazi progon protiv DF-a ali se ne slaže sa načinom, odgovorom i metodama borbe protiv istog.
– 12. Maja 2017 Administrativni odbor Parlamenta Crne Gore je predložio ukidanje imuniteta poslaniku/ lideru Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću. Predlog je poslat Parlamentu Crne Gore na dalje razmatranje. Tokom zasijedanja administrativnog odbora došlo je do verbalnog sukoba izmedju poslanika vlasti i opozicionog DF-a.
Video zapis o incidentu možete pogledati ovdje:



U međuvremenu došlo je do Upada u prostorije Nove srpske demokratije kao i do incidenta sa pratnjom Andrije Mandića, Dejana Gojkovića i Gorana Nikezića.
Video zapis Upada u prostorije Nove srpske demokratije i konferencija DF-a vezano za incident sa pratnjom DF-a možete pogledati ovdje:




Ranije;
– 08.06.2017 Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva u slućaju “Državni Udar” za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo terorizam u pokušaju, krivično djelo pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore izvršenog putem podstrekavanja i krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.
Optužnicom Specijalnog tužilaštva su obuhvaćeni lideri DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević i Mandićev vozač Mihailo Čađenović. U optužnici se nalaze i dvojica ruskih državljana Edvard Šišmakov i Vladimir Popov.
Sopštenje za javnost Višeg suda možete u cjelosti pročitati na sledećem linku:
http://sudovi.me/vspg
– Konferencija za štampu DF-a povodom odluke Vijeća Višeg suda u Podgorici koje je potvrdilo optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva u slućaju “Državni Udar”:

– Specijalni tužilac Milivoje Katnić je tražio od parlamenta Crne Gore skidanje imuniteta lideru Pokreta za promjene radi krivičnog gonjenja i hapšenja.

Srdačan Pozdrav
TBU NEWS