Napajanje buducnosti

Španska kompanija  Graphenano predstavila je Grafen polimersku bateriju koja bi mogla omogućiti električnim  automobilima da pređu maksimalnu dužinu od nevjerojatnih 800 kilometara (497 milja). Baterija se takođe može napuniti u samo nekoliko minuta.

Ovo bi  moglo dovesti do  revolucije u industriji električnih automobila.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=mpfjHM-ZIcQ]

Kompanija navodi da je baterija dizajnirana za brojne namjene, a može se koristiti u kućama, na biciklima, dronovima, pa čak i kao napajanje za  pejsmejkere. Nazvana  Grabat, baterija će se proizvoditi u Yecla, Španiji  i imaće energetsku gustoću od 1.000 Wh / kg (u poređenju sa litijumskom baterijom koja ima gustoću od 180 Wh / kg). Grabat će takođe imati napon od 2,3 V.

Ako vam ovo  nije dovoljno, baterija se može isprazniti i napuniti brže od standardne litij-ionske baterije (gotovo 33 puta više ). Takođe ove baterije ne pokazuju memorijski efekat, fenomen pri kojem punjenje baterija više puta smanjuje svoj maksimalni energetski potencijal.

Nezavisne analize  od strane TUV i DEKRA su pokazale da su baterije sigurne i nisu sklone eksplozijama i samozapaljivanju poput litijumskih baterija.  Testovi sprovodeni od strane kompanija pokazuju da   i  nakon  kratkog spoja, baterija može  da se vrati u  rad sa  čak 60% opterećenja.

Izvor: futurism.com

TBU NEWS INFO

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi