NAJNOVIJA VIJEST – Rusko Ministarstvo Odbrane “Sjeverna Koreja je lansirala balističku raketu srednjeg dometa”

(Photo arhiva nije povezana sa aktuelnim dešavanjima)

Na osnovu obavještajnih podataka, Ministarstvo Odbrane Rusije je dalo zvanično saopštenje za javnost da je Sjeverna Koreja lansirala balisitičku raketu srednjeg dometa a ne Interkontinentalnu (ICBM) kako je glasilo zvanično saopštenje Sjeverne Koreje.
Sa identičnim zaključkom oglasio se i zvanični Seul, Južna Koreja – “U pitanju je balistička raketa srednjeg dometa koja se srušila u Japansko more”
Ranije je državna televizija Sjeverne Koreje objavila da je uspješno testirala prvu interkontinentalnu raketu (ICBM) “Možemo pogoditi bilo koji cilj na Svijetu” navodi se u saopštenju državne televizije. Zvaničnici Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje su osudili posljednje testiranje. Ova nova informacija je kontradiktorna sa zvaničnim informacijama koje su rano jutros dali zvaničnici SAD-a, NORAD-a i Južne Koreje da se radi o raketi srednjeg dometa. Medjutim eksperti su saglasni da to ne umanjuje prijetnju sobzirom da je ovo jedan od najuspješnijih testova do sada i da bi jedna takva raketa mogla da dosegene ciljeve na Aljasci. Ukoliko se informacija potvrdi tačnom da je u pitanju testiranje ICBM-a to bi onda značilo da Sjeverna Koreja ima mogućnost da gadja ciljeve u Sjedinjenim Američkim Državama.
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald J. Tramp je pozvao Kinu da riješi ovaj problem jednom i za sva vremena.

TBU NEWS

Katergorije
Svijet - Vijesti
Komentari nisu dozvoljeni, za više infromacija posjetite stranicu O NAMA - TBU NEWS

Member of The Internet Defense League

POVEZANI TEKSTOVI