NAJNOVIJA VIJEST – Emanuel Makron i (LREM) osvojili najviše glasova u drugom krugu francuskih parlamentarnih izbora

Po posljednjim informacijama, Francuski predsjednik Emanuel Makron i njegova partija Republika u pokretu (LREM) su osvojili najviše glasova u drugom krugu francuskih parlamentarnih izbora.
Na osnovu 97% izbrojanih glasova Makronova partija je osvojila 48,93, Odmah iza njih su Republikanci sa 27,05, Marin Le Pen i Nacionalni Front sa 8,85, Socijlistička Partija 7,61% i partija pod imenom “Nepokoriva Frnacuska i Francuski komunisti zajedno su osvojili 6,07. Marin Le Pen lider Nacionalnog Fronta po prvi put postaje član/poslanik Francuske Nacionalne Skupštine.
Na osnovu trenutnih rezultata predsjednik Francuske je sa svojim saveznicima osvojoi potrebnu većinu koja će mu omogućiti stabilnu vladu putem koje će moći da sprovede planirane reforme i da ojača uticaj Francuske u Evropskoj Uniji.

Preliminarni rezultati Francuskih Parlamentarnih izbora 2017

Medjutim nešto mnogo značajnije se dešava u Francuskoj. Procenat abstinenata nikada nije bio veći. Procjenjuje se da je samo 43% gradjana izašlo na izbore i iskoristilo pravo glasa tj 57-58% gradjana Francuske sa pravom glasa nije izašlo da glasa na Francuskim Parlamentarnim izborima.
(informacije su dopunjene oko 00:15h poslje ponoći)
Ranije:
Do 17h samo 33.53% gradjana je izašlo na izbore i iskoristilo pravo glasa tj 64.67% gradjana Francuske sa pravom glasa nije izašlo da glasa na Francuskim Parlamentarnim izborima.

TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi