Moskva, Rusija – Marija Zaharova “Uvijek smo isticali da zadržavamo pravo na poduzimanje odredjenih mjera odmazde”

Potparol Ministarstva Inostranih Poslova Rusije Marija Zaharova je izjavila da je poslaniku DPS-a u parlamentu Crne Gore gospodinu Miodragu Vukoviću odredjena zabrana ulaska na teritoriju zemlje zbog sankcija koje je Crna Gora uvela Rusiji.

“Uvijek smo isticali da zadržavamo pravo na poduzimanje odredjenih mjera “odmazde”na temelju reciprociteta kakav je uobičajan u diplomatskoj praksi”, rekla je Zaharova u komentarima objavljenim na web stranici Ministarstva.”
Zaharova takodje dodaje:”Vjerujemo da je službena Podgorica konstruisala priču o „državnom udaru” i navodnu umiješanost Moskve u takav čin kao jasan primjer dezinformacije koja nastoji da demonizuje Rusiju i zvaničnu Moskvu.”

Ranije: Poslanik vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković zadržan je sinoć na moskovskom aerodromu “Domodedovo” i deportovan je prvim jutrošnjim letom za Tivat.

Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore uručilo je protestnu notu ruskom ambasadoru Sergeju Gricaju. Ministarstvo je ukazalo i na neprimjereno postupanje prema diplomatskom predstavniku Ambasade Crne Gore u Ruskoj Federaciji kojem nije bilo dozvoljemo da stupi u kontakt sa Vukovićem.

Ministarstvo vanjskih poslova očekuje da se utvrde prave činjenice i razlozi u vezi sa ovim događajem imajući u vidu da su ovom prilikom, prekršena osnovna pravila međunarodnog prava i pravila dobre diplomatske komunikacije.

Izvor: www.mid.ru , mvpei.gov

Pozdrav
TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi