Liga Šampiona – Barcelona pobjedila Celtic 7:0, nerješeno u Parizu

Završeno je prvo kolo grupne faze Lige šampiona u grupama A,B,C i D.

Grupa A :

PSG – Arsenal 1:1

– U derbiju prve večeri sastali su se PSG i Arsenal.  PSG je poveo već u prvom minutu pogodkom E. Cavani. Imao je PSG još nekoliko izglednih šansi , jednu od njih je imao upravo Cavani kada je zaobišao golmana i promašio prazan gol, mada se i golman Arsenala Ospina istakao sa nekoliko odbranjenih zicera. Kazna je došla u 78. minutu kada je A. Sanchez postigao pogodak i donio bod Arsenalu. Oba tima su završila meč  sa igračem manje jer su  crvene kartone dobili O. Giroud i M. Verratti u nadoknadi vremena.

Basel – Ludogorets 1:1

– Drugi meč Grupe A je takođe završen istim rezultatom. Ludogorec je poveo golom  J.Cafu. Malo je nedostajalo da Ludogorets uzme sva tri boda , ali se za to pobrinuo R.Steffen koji je u 79. minutu donio izjednacenje matirajući V. Stoyanov golmana Ludogorets-a.

Grupa: B:

Benfica – Besiktas 1:1

Benfica je vodila već od 12. minuta golom F.Cervi.  sve do 93. minuta kada je uslijedio totalni šok za navijače Benfica  A. Talisca je iz slobodnog udarca donio izjednačenje ekipi Besiktas-a.

Dyn. Kiev – Napoli 1:2

Napoli je  do pobjede protiv Kiev-a  došao posle preokreta.  Dyn. Kiev je poveo golom D. Garmash u 26. minutu na veliko oduševljenje navijača , ali su im nade brzo srušene. Junak Napoli-a A. Milik je već do kraja poluvremena donio preokret , sa dva pogodka kojima je obilježio meč. Do kraja vidjeli smo samo jedan crveni karton koji je dobio S. Sydorcuk igrač Kiev-a.

Grupa C:

Barcelona – Celtic 7:0

Barcelona je već u prvom poluvremenu stekla dvostruku prednost u režiji L. Messi , kod oba pogotka mu je asistirao sjajni Neymar.  Treba napomenuti  da je Celtic pri rezultatu 1:0 za Barcelonu mogao doći do izjednačenja kada je M. Dembele  promašio penal. Barcelona je u drugom poluvremenu dodala gas, i već u 50. minutu je bilo 3:0 , gol je postigao Neymar. Isti igrač je bio asistent kod gola A. Iniesta, samo minut kasnije Messi  postiže i svoj treći pogodak . Do kraja meča Barcelona je postigla još dva gola a strijelac je bio L. Suarez. Kod prvog gola asistirao mu je Neymar kojem  je ovo bila četvrta asistencija na meču.

Manchester City – Monchengladbach odloženo

Grupa D:

Bayern – FK Rostov 5:0

Bayern je kao i Barcelona ostvario ubjedljivu pobjedu, ekipa  Rostov-a  nije imala  nikakve šanse . Na poluvremenu je bilo ubedljivih 2:0 ( R. Lewandowski , T. Muller) . U nastavku se istakao dvostruki strijelac D. Kimmich, da bi konacan rezultat postavio J. Bernat na asistenciju F. Ribery-a.

PSV- Atl. Madrid 0:1

Atl. Madrid je slavio u gostima protiv ekipe PSV-a , a jedini pogodak je postigao S. Niguez u 43. minutu. Nedugo zatim u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena domaćin je mogao doći do izjednačenja ali je A. Guardado promašio penal.

TBU NEWS INFO

 

 

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi