Instagram omogućio objavu video-zapisa od 60 sekundi

Još jedan novitet na Instagramu – dio korisnika već od danas može objavljivati videozapise u trajanju od jednog  minuta. Ovo je najveća promena u vezi sa video-snimcima na Instagramu još od...

Još jedan novitet na Instagramu – dio korisnika već od danas može objavljivati videozapise u trajanju od jednog  minuta. Ovo je najveća promena u vezi sa video-snimcima na Instagramu još od kada su predstavljeni 2013. godine, a sve do sada su mogli da traju svega 15 sekundi. U poslednjih šest meseci gledanost video-snimaka na ovoj društvenoj mreži povećala se za čak 40 odsto.

Mark Zuckerberg još je prošle godine naglasio sve veću važnost i popularnost video zapisa na društvenim mrežama te je napomenuo kako će umjesto fotografija  sve više korisnika na Facebooku i drugim mrežama objavljivati video zapise. Ovaj potez Instagrama (kojeg je, kako je to već dobro poznato, Facebook kupio prije nekoliko godina) još je jedna potvrda sve veće popularnosti videa – ne samo među korisnicima, već i među oglašivačima. Još jedna novost koja uskoro očekuje sve korisnike ove mreže,  jeste promjena algoritma koja će uticati na način na koji se prikazuju objave te se one više neće prikazivati hronološkim redom, već prema važnosti. Internetom su se proširile glasine kako će ta promjena nastupiti već ove nedelje, no za prikazivanje objava po važnosti trebat ćemo sačekati još koju nedelju  ili mjesec.

Nova verzija ove aplikacije doneće mogućnost kreiranja i spajanja videa iz više različitih snimaka.

Video Creators on Instagram

Pozdrav: NANO IT

 

Katergorije
Nauka i Tehnologija
Komentari nisu dozvoljeni, za više infromacija posjetite stranicu O NAMA - TBU NEWS

Member of The Internet Defense League

POVEZANI TEKSTOVI