Zagreb, Hrvatska – HDZ- u 61 mandat, SDP-u 56

HRVATSKA– Preliminarni rezultati prijevremenih izbora pokazali su da su na izborima u Hrvatskoj HDZ- Hrvatska demokratska zajednica i partneri  osvojili 61 mandat, Narodna koalicija okupljena oko SDP-a 54 mandata, a Most 12. Predsjednik HDZ- a Andrej Plenković proglasio je pobjedu oko 0.45 sati kada je na binu izašao uz pjesmu iz filma “Rocky” – “Eye of the tiger”.

– Želim se zahvaliti svima koji su na izborima dali jaku potporu HDZ-u i našim partnerima. Zahvaljujem i svim drugim biračima koji su takođe pridonijeli snažnom demokratskom legitimitetu drugih stranaka u hrvatskom Saboru. Čestitam svim kolegama koji su uspjeli u tom poduhvatu. To je važno za stabilnost hrvatskih institucija. Otvoreni smo za saradnju sa strankama koje su nam svjetonazorski slične. Iduća hrvatska vlast biće stabilna i radiće u korist građana i biće evropski orijentisana – kazao je Plenković.

Predjsednik SDP-  a Zoran Milanović koji nije želio nikome čestitati pobjedu kazao je da ovo nije srećan dan za Hrvatsku.

– Osam mjeseci smo pokušavali staviti ljudima do znanja, animirati ih da izaberu bolje. Izašlo je jako malo ljudi. Nažalost. Nama sada treba stabilna vlada, treba nam snažna Hrvatska -rekao je on.

TBU NEWS INFO

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi