Facebook za slijepe: Nova opcija opisivaće fotografije koje objavljuju vaši prijatelji

Facebook je lansirao novi alat za iOS koji može pomoći slepima, za sada samo na engleskom jeziku, da razumeju šta se nalazi na fotografiji koju je neki korisnik postavio. On se zove “automatic alternative text, i daje osnovni opis sadržaja fotografije . Do sada je Facebook imao opciju koja je slijepim osobama govorila samo da na njihovom News Feed-u postoji fotografija, ali je ova društvena mreža zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja objekata sada omogućila i njihovo opisivanje.

Sa ovim novim alatom, sada se mogu prepoznati elementi sa fotografije koja će  reći  korisniku  da se na fotografiji prijatelja nalaze drvo, nebo, more itd. Oni  će biti oprezni sa ovom tehnologijom, kako im se ne bi dogodila greška koja bi uvredila korisnike. Facebook je koristio na milione različitih fotografija kako bi “istestirao” software .Usavršavanjem ove tehnologije  se očekuje i da će ona moći da daje odgovore na pitanja korisnika o fotografiji.

Ovaj alat je kako smo rekli za sada dostupan samo za iOS i na engleskom jeziku, ali iz Facebooka poručuju da uveliko rade na istom alatu za druge platforme i jezike.

[vimeo 161529744 w=500 h=281]

 

Izvor: http://www.engadget.com/

TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi