Borba za slobodnu volju gradjana – Donald Tramp vs Medijska Elita –

Od inauguracije 45. Predsjednika SAD-a Donalda Trampa prošlo je skoro 10 mjeseci, а medijska histerija protiv nove administracije u Bijeloj kući ne jenjava. Medijski giganti poput CNN-a, MSNBC-a, NBC-a i njima slični uz pomoć “duboke države” pokušavaju napraviti atmosferu kolektivnog nezadovoljstva na prostoru SAD-a i šire. Poznati milijarder Dzordz Soroš ne mari za cijenu te i dalje nastavlja da finansira “nezavisne medije” i grupacije poput ANTIFE širom SAD-a i svijeta kako bi nastavili sa anti-Tramp kampanjom sa ciljem promjene kolektivne svijesti koja bi eventualno dovela do sloma Trampove administracije.

Informacija do koje je uspjela da dođe renomirana američka mreža FOX News i The Free Beacon jasno pokazuje ko su sve donatori anti Tramp pokreta u SAD-u:

The Center for Community Change Action , Vašington, D.C. je progresivna organizacija koja ne otkriva svoje donatore. Ova organizacija je uključena u direktnu akciju protiv predsjednika SAD-a Donalda Trampa i republikanaca prije i poslije izbora u novembru 2016. Članovi ove organizacije nalaze se u odborima drugih “istaknutih” pro liberalnih aktivističkih grupa.

The Free Beacon je uspio da pribavi neobrađene poreske obrasce pomenute organizacije iz 2015. Na osnovu podataka stiče se utisak da se ova organizacija jako oslanja na nekoliko vodećih liberalnih fondacija, organizacija i sindikata.

Najveći doprinos Centru za promjenu bio je u iznosu od 3.000.000 miliona dolara od W.K. Kellogg Fondacije, koju je osnovao Will Kellogg, proizvođač hrane i osnivač kompanije Kellogg. Fondacija Ford, koju je osnovala kompanija Ford Motors, donirala je donaciju u iznosu od 2.350.000 miliona dolara. Institut za otvoreno društvo, fondacija koju vodi liberalni milijarder i mega-donator Dzord Soroš, je donirala iznos od 1.750.000  miliona dolara pomenutoj organizaciji The Center for Community Change Action.

Ostali donatori pomenute organizacije su Kalifornijska fondacija koja je donirala iznos od 524.500 hiljada dolara; Fondacija Marquerite Casey, u iznosu od 515.000 hiljada dolaraFidelity Charitable Gift, koji je darovao 505.100 hiljada dolara; i National Immigration Law Center, koji je dao 316.000 hiljada dolara.

Medijski Rat

CNN, BuzzFeed, BBC, New York Times, Washington Post – pogledajte samo njihove tekstove ili tekstove koji dolaze od “malih” tabloidnih, neo-liberlanih portala širom svijeta. Oni se konstantno takmiče između sebe kako bi pokazali svojim mentorima koliko su lojalni i ko je uspješniji u klevetanju Trampove administracije. Izbori su davno završeni, ali se kampanja nastavlja bez predaha.

Pogledajte studiju koju je sproveo Univerzitet Harvard, a koja definitivno pokazuje kako su se medijski giganti odnosili prema administraciji Donalda Trampa u prvih 100 dana njegovog mandata u Bijeloj kući:

Pogledajte kako je Predsjednik SAD-a Donald Tramp kritikovao novinara CNN-a dodjeljujući mu etiketu “FAKE NEWS” (lažne vijesti):

Ovo su neke od glavnih tema putem kojih ove mreže neprestano forsiraju i spinuju javnost:

Rusija, Navodno rusko hakovanje i miješanje tokom novembarskih Američkih predsjedničkih izbora 2016, Imigraciona politika, Bijela kuća u problemima, Ljudska prava, Pritisak na slobodu medija, Protesti, tvrdnja da je aktuelni američki predsjednik psihički “nestabilan”, priče da je predsjednik Tramp izolovan u Bijeloj kući itd. i tome slično.

Više je nego jasno šta “fake / lažni” mediji pokušavaju da naprave:

“Hiljadu puta ponovljena laž postaje istina”

dr Josef Gebels (ministar propagande u nacističkoj Njemačkoj za vrijeme drugog svjetskog rata)

Sve ovo su samo blijedi pokušaji diskreditacije administracije Donalda Trampa. Namjerno se kreira atmosfera haosa i linča kako bi na kraju uvjerili građane SAD-a da ono što Tramp radi i što će učiniti je loše za ljude, Sjedinjene Američke Države i svijet u cjelini.

Jednostavno rečeno, oni pokušavaju upravljati kolektivnom sviješću građana i udaljiti podršku naroda od administracije Bijele kuće. Oni grade “medijski pogodno tlo” za mogući opoziv Trampa vodeći neprestanu kampanju  u susret sledećim predsjedničkim izborima za četiri godine. Mediji u potpunosti zanemaruju Trampove uspjehe koje je on napravio na mnogim poljima kao što su: ekonomija, sigurnost, imigraciona politika…

Nikad ne smijemo podcijeniti mejn strim medije, a kako se čini, Tramp to nije ni uradio.

Uzmimo za “primjer” priču o Rusiji i njenoj navodnoj umiješanosti u izborni proces SAD-a tokom predsjedničkih izbora u novembru prošle godine. Čitava priča se temelji na laži i fikciji. Ova priča je toliko nebulozna da je počela da se svodi na to da li neko poznaje nekog Rusa i da li je tamo neki portal platio reklamu na Facebook-u a pritom mnogo je bitno da li je to neki Rus ili Ruski portal. Ja počinjem da sumnjam da su Rusi krivi što na Marsu nema više atmosfere, krivi što mene boli koljeno, e i da ne zaboravim, krivi što je Hilari Klinton izgubila izbore. Moram da se uzobiljim malo!

Svima nama je jasno da je jedini krivac za poraz Hilari Klinton na predsjedničkim izborima 2016-e, Hilari Klinton. Trampu nije trebalo mnogo truda i napora kako bi ostvario ubjedljivu pobjedu na novembarskim izborima (čak 306 delegata), dovoljno je bilo pustiti Demokrate i Hilari da pričaju. Klintonovi su za sobom ostavili dosta ruševina: bivša Jugoslavija, Kosovo, Ukrajina, Libija, Sirija…(mnogo tačkica bih mogao da stavim ali tri su gramatički ispravne).

Na domaćem terenu Klintonovi i prethodna Obamina administracija je uradila sve kako bi Sjedinjene Američke Države bile svedene na jedan običan protektorat novog svjetskog poretka.

Pogledajte skandalozni video zapis gdje CNN urednik i voditelj u privatnom razgovoru priznaje da je priča o umješanosti Rusije u američke izbore obična izmišljotina, a onda pogledajte prilog FOX televizije o posrnuću američkih mejn strim medija na čelu sa gigantom CNN (video zapisi su na engleskom jeziku):

video
play-sharp-fill
video
play-sharp-fill

Razjasnimo jednom za sva vremena priča o umiješanosti Rusije u Američke predsjedničke izbore je samo izgovor za gubitak koji je pretrpjela Hilari Klinton i neoliberalni koncept starog svjetskog poretka.

Pogledajte interviju ruskog predsjednika Vladimira Putina za američku TV stanicu NBC povodom navodne ruske umiješanosti u američke predsjedničke izbore (video je titlovan na našem jeziku):


Priča o Rusiji je konstruisana na pretpostavkama, lažima i fikciji. Ova priča predstavlja opasnu hrpu smeća! Uz pomoć ove priče Trampova “opozicija” ne samo da potkopava administraciju legitimno izabranog predsjednika SAD-a, već je njihova konačna namjera da se uništi uticaj Sjedinjenih Američkih Država kako na lokalnom tako i na globalnom nivou. Dio elite ne želi vidjeti Sjedinjene Države jake i nezavisne. Ideja je imati Sjedinjene Države kao poslušni protektorat “novog svjetskog poretka”. Oni ne žele stabilnost, sve što žele je haos, jer iz haosa će uvesti red. “Ordo Ab Chao” – (Red iz Haosa)  Dopustite mi da vam ovo objasnim sa samo nekoliko riječi:

Prvo kreirate problem – Zatim isprovocirate reakciju – A potom ponudite rješenje

PROBLEM – REAKCIJA – RJEŠENJE

Međutim, stvari se ne odvijaju kako su planirali. Posrnuli mejn strim mediji i “osvijetljeni” dio elite nikako da dobije potrebnu podršku naroda a ako ovako nastave jedini uspjeh koji će moći da ostvare je to što će Trampu predati sigurnu pobjedu u ruke na sledećim predsjedničkim izborima za 4 godine.

Poštovana gospodo medijske gromade i posrnuli dijelu elite , jedina stvar koju “mrzite” više od realnosti da se u Bijeloj kući nalazi Donald Tramp je činjenica da ste “osvijetljeni” a to je nešto što ni jedan tabloidni portal, medijski gigant ili pranje biografije ne može da izmijeni.

Autor: Osnivač TBU NEWS-a Željko Mihajlović
Izvori i reference: Fox News, Univerzitet u Harvardu,The Free Beacon, White House, NBC, RT…

Srdačan Pozdrav
TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi