Avast nudi besplatne alate za borbu protiv ransomware napada

Ransomware je vrsta malwarea ...
Foto: betanews.com

Ransomware je vrsta  malwarea koji blokira korisnicima pristup računarskom sistemu, i od njih zahtjeva da plate otkup kako bi im se obezbedio pristup. Ovi malware-i  predstavljaju najveću prijetnju računarima do sad.  Ovaj tip virusa se najčešće instalira klikom na download linkove u mejlovima, chat-u, društvenim mrežama itd. A drugi najčešći način je pristup sajtu sa kog se skine određeni maliciozni program sa ili bez vašeg znanja.

Ransomware je epidemija koja je u porastu u 2016 godini i velika je verovatnoća da će nastaviti da raste i razvija se u bliskoj budućnosti. U koliko dodje do infekcije vaseg racunara ransomware programom  nikako se ne preporucuje plaćanje otkupnine. Mnogi su korisnici na taj način izgubili svoj novac. Spremite se za reinstalaciju sistema. Na ovaj način možete vratiti svoje podatke u potpunosti prebacivanjem podataka s uređaja za backup. Preporučujemo da kopije podataka ne čuvate u online oblaku (cloud), jer neki virusi mogu doći i do njih, ako ste konektovani na internet.  

Međutim najbolje rješenje da se prepozna, ukloni i spriječi ransomware, je da koristite antivirusni i anti ransomware software, a među najboljima je avast. Ova kompanija poznata po svom besplatnom antivirusu, nudi besplatan alat za uklanjanje nekih ransomware-a. Na listi su: Alcatraz Locker, Apocalypse, BadBlock, Bart, Crypt888, CrySiS, Globe, Legion, NoobCrypt, SZFLocker i TeslaCrypt.

Avast Free Antivirus ima preko 400 miliona korisnika u svetu, što je odličan pokazatelj njegovog kvaliteta.

Izvori:

blog.avast.com
avast.com

Redakcija TBU NEWS INFO

 

 

Katergorije
Nauka i Tehnologija
Komentari nisu dozvoljeni, za više infromacija posjetite stranicu O NAMA - TBU NEWS

Member of The Internet Defense League

POVEZANI TEKSTOVI