Apple je na dugo očekivanom događaju pred hiljadama gledalaca u areni Bill Graham Civic Auditorium u San Francisku predstavio novi mobilni uređaj iPhone 7 koji  se može naći i u naprednijoj verziji 7 plus.

Na prvi pogled Apple se nije udaljio od karakterističnog dizajna, dok ce vjerni korisnici uživati u izmjenama koje su predstavili najpoznatiji proizvođači kompjuterskih uređaja na svijetu. I posle informacije da je prodaja ovih uređaja pala u svijetu, saopšten je nevjerovatan podatak da su Apple-ove aplikacije skinute čak 140 milijardi puta, kao i rast popularnosti aplikacija sa AppStore-a.

Kako se tvrdi iPhone7 je najbolji Apple-ov proizvod kreiran do sada. Novi Apple-ov smartphone je otporan na vodu do dubine od 50m, kao i na prašinu. Osim aluminijskog kućišta telefona koji je ostao gotovo isti, ovaj uređaj ima A10 procesor koji je za 40% brži od prethodnog uređaja iPhona6 i 6plus.

Ovaj uređaj je isključio ulaze 3.5mm slušalica i uveo bežične nazvane AirPods koje će se povezivati putem iClouda sa svim Apple-ovim uređajima, koji će da detektuju kada se nalaze u ušima. AirPods ima i sopstveni čip zvani W1. Baterija će trajati i dva sata duže, a zvuk je obaogaćen i stereo zvučnicima.

Kamera je jos nešto sto krasi ovaj novi uređaj. Nova tehnologija omogućava pravljenje boljih, oštrijih fotografija sa više detalja, efektom dubine i 10x optičkim zoom-om. Kamera je brža za 60% i koristi 30%manje energije.  iPhone7 ima zadnju kameru sa dvostrukim sočivom od 12MP, a model 7plus će dolaziti sa dvije kamere-prednjom 7MP i zadnjom od 12MP.

Velicina ekrana iPhona7 je 4.7 inča, a 7plus 5.5inča. Display retina HD je 25%  svjetliji od prethodnog i ima 3D touch.

Promijenjen je i home taster. Apple je povećao količinu minimalne i maximalne memorije, pa ce 7 i 7plus biti u varijanti 32, 128 i 256GB.

TBU NEWS INFO