DF tražio podršku i logistiku od Američke privatne kompanije Patriot Defence Groupe

U optužnici za pokušaj državnog udara od 16-tog Oktobra 2016-te se takodje navodi izjava koju je navodno dao Brian Scott, CEO u bordu direktora Patriot Defence Groupe (http://www.patriotdefensegroup.com/management-team/) obrambenog izvođača sa sjedištem u Orlandu, Florida. Prema njegovim riječima, Brijan kaže da je bio kontaktiran od strane nepoznatih lica, u ime “kanadsko-izraelsko političkog savjetnika” da se DF-u, pruže usluge zaštite od mjera nadzora, evakuaciju i planiranje izvlačenja ljudstva negdje poslije 6. Oktobra , 2016. Takodje Scott za POLITICO izjavljuje kako nikad nije razgovarao s crnogorskim vlastima.

Međutim, rekao je da je neko kontaktirao nekog iz njegovog osoblja prije nekog vremena, rekavši da znaju da njihova kompanija pruža usluge zaštite i da radi za VIP osobe te da žele znati da li je Patriot zainteresovan za taj posao. “Ali mi … ne radimo takve poslove niti pružamo takve usluge”, rekao je telefonom. “Radimo samo s ljudima koji se bore protiv terorizma i koji unapređuju američke interese. Naš cilj je odbrana onih koji služe Americi. ”

Aron Shaviv, (http://strategyandcampaigns.com) britansko izraelski savjetnik za kampanju DF-a (osoba navedena u optužnici) izjavljuje da se jeste angažovao oko procjene rizika za sebe, ali da nikada nije tražio usluge koje su navedene u optužnici protiv DF-a. U izjavi za POLITICO Aron smatra da su optužbe protiv opozicije političko pozorište.

“Ideja da je Rusija bila glavni organizator puča u Crnoj Gori a da su ga predvodili neki farmeri koji su pritom htjeli da dobiju podršku i logistiku američke privatne kompanije, je suluda”, rekao je u telefonskom razgovoru. “Ne poklapa se”

Takođe je pitao zašto su svjedoci i oni koji su učestvovali u puču već oslobođeni ako su bili opasni teroristi koji planiraju svrgnuti državu, kako tvrdi tužilaštvo.

IZVOR: POLITICO
Tekst u cjelosti na engleskom jeziku možete vidjeti na linku ispod:
http://www.politico.eu/…/montenegro-nato-milo-dukanovicmur…/

Pozdrav
TBU NEWS

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi