Vučić pozvao RS da spusti tenzije

REPUBLIKA SRPSKA – Predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić pustili su u rad dionicu puta “9. januar” Doboj- Prnjavor.

Vučić je tom prilikom pozvao Republiku Srpsku da spusti tenzije, tvrdeći da je Srbiji potreban mir i stabilnost. Naglasio je da će put služiti kako bi se preko njega povezali ljudi različitih vjera i nacija, a ne da njime prelaze tenkovi.

– Nama su potrebni mir i stabilnost više nego ikada. Moramo znati šta nam je cilj. Zato molim rukovodstvo RS, jer znam koliko su odlučni, i nećete ćuti riječ pritiska, niti je to moguće izmaeđu braće, ali je moje da vam kažem, da uvijek radite sve što možete da tenzije spustite i smirite- kazao je Vučić, prenosi RTS.

Dodik je kako prenosi Glas Srpske, saopštio da je auto- put dokaz Republike Srpske da realizuje velike infrastrukturne projekte i da će nastaviti sa izgradnjom mreže auto- puteva.

-Auto- put smo izgradili za sve građane. On nam je garant bolje budućnosti, gradeći stabilan i miran život- kazao je Dodik.

Dan ranije Dodik je u Beogradu saopštio da je RS kao država jasno manifestovana kroz jasne institucije i da postoji stalna namjera da se umanje značaji tih institucija.

– To je permanentna politika Zapada, koji je u pravilu svih ovih 20 godina bio u funkciji afirmacije muslimansko-bošnjačke političke koncepcije stvaranja i rehabilitacije unitarne BiH. Toj koncepciji se suprotstavila Republika Srpska – rekao je Dodik  u Beogradu otvarajući manifestaciju “Dani Srpske u Srbiji”.

TBU NEWS INFO

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi