Na događaju održanom u New York-u, Microsoft je predstavio svoj all-in-one (AIO) desktop računar.

Panos Panay koji vodi Microsoft-ov tim predstavio je Surface Studio koji će ujedno biti  reklamiran i kao računar sa najtanjim LCD monitorom na svijetu, a njegova debljina iznosi svega 12,5 mm. Surface Studio je uređaj posebno namjenjen za fotografe, snimatelje i dizajnere.

Display je upakovan u aluminijumsko kućište dijagonale 28-inča, rezolucije 4.5K, odnosno 4.500 x 3.000 piksela. Display je osetljiv na dodir, i ima mogućnost pisanja olovkom. Takođe ima i unapređen prikaz boja i osvetljenja. Microsoft se prema ovoj funkciji odnosi tako što je naziva “TrueColor”. Displej ima 3:2 odnos strana, a uz impresivnih 192 ppi (piksela po inču). Poseban dizajn držača omogućava njegovo spuštanje i rotiranje, tako da u svakom položaju stoji čvrsto, bez gravitiranja ka podu, a maksimalno se može spustiti pod uglom od 20 stepeni, za komforniji rad.

Surface Studio dolazi sa 32 GB RAM memorije, procesorom šeste generacije Intel Core i5 ili Core i7, diskom od 1 ili 2 TB i GeForce 980M grafikom. Tu su  slot za SD kartice, Mini DisplayPort, ethernet i 4 USB 3.0 porta i audio ulaz 3.5 mm. Ne treba zaboraviti ni da ovaj PC dolazi sa integrisanom kamerom za Windows Hello kao i mikrofonom za lako upravljanje Cortana-om.

Njegovo predstavljanje dolazi uz najavu Windows 10 Creators Update nadogradnje operativnog sistema. Surface Studio će doći sa instaliranim Windows 10 operativnim sistemom.

Izvor: TheVerge

TBU NEWS INFO