Klintonova u prednosti – Tramp priželjkuje veliku izlaznost

Sjedinjene Američke Država za manje od dvije nedjelje dobiće novog predsjednika. Ako je vjerovati posljednjim anketama renomiranih agencija u SAD, kandidatkinja Demokrata Hilari Klinton u prednosti je nad kandidatom Republikanaca Donaldom Trampom.

Prema najnovijim anketama, Klinton vodi u odnosu na Trampa za 12%. Ankete ABC njuza i Vašington posta pokazuju da Klinton ima podršku 50%, a Tramp 38% ispitanika. Republikanci imaju veću podršku među bijelcima (47-43), a Klinton među ženama (55-35), navodi se u istraživanj agencije AFP.
Takođe, Demokrate su prema istraživanju AFP, udvostručile vođstvo na 32% među fakultetski obrazovanim bijelkinjama, a anketa pokazuje da prvi put ima i veću podršku muškaraca (44-41).

Međutim, sve dosadašnje ankete su pokazale da je nekoliko miliona državljana Sjedninjenih Američkih Država i dalje neopredjeljeno što bi, uz veliku izlaznost koja se očekuju, moglo u mnogome da promijeni izborni ishod.

„Pobjeda, poraz ili neriješeno a skoro sam siguran da ćemo pobjediti ako ljudi izađu, biću zadovoljan sobom. Kao što uvijek kažem, ne želim da mislim da da sam održao samo još jedan miting, pobjedio bih u Severnoj Karolini“ rekao je Tramp.

Hilari Klinton takođe predviđa da će 8. novembra dobiti veliku podršku državljana SAD, što će joj kako ona tvrdi, omogućiti ubjedljivu pobjedu nad Trampom koji još nije javno saoptšio da li će prihvatiti rezultate predsjedničkih izbora.

S druge strane imamo LA Times čija predviđanja i mjerenja javnog mijenja prikazuju sasvim drugačiji odnos snaga. Po LA Timesu Klintonova u odnosu na Trampa ima prednost za samo 1,2% što i nije velika razlika. Potrebno je naglasiti da je LA Times  veoma poznat po svojoj metodologiji koju koristi prilikom sondiranja javnog mijenja. Po njihovim riječima “stabilan i pouzdan” broj ispitanika.

screenshot_20161024-2032542

Za više detalja o anketi LA Times-a posjetite sledeći link:

http://graphics.latimes.com/usc-presidential-poll-dashboard/

Mjerenja koje je LA Times u prošlosti prezentovao široj javnosti su skoro bila pa nepogrešiva. Sjetite se LA Times ankete koja je bila jedna od najpreciznijih u prethodnoj trci za mjesto u Bijeloj kući. LA Times je uspio da predvidi reizbor Baraka Obame na mjesto predsjednika Sjedinjenih američkih država sa marginom greške koja je bila apsolutno zanemarljiva. Po LA Times-u Obama je bio u prednosti nad svojim protiv kandidatom Romnijem za 3,32%. Obama je ostvario pobjedu sa 3.85% prednosti.

Po LA Times-u Trump je u blagom padu ali u konstatnoj prednosti nad Klintonovoj već skoro pola godine.

Najdzel Faraž Engleski politicar i vodja euro skeptik pokreta koji je izveo Veliku Britaniju iz EU kaže kako je Trump nova šansa kako za Ameriku tako i za svijet. Takođe je naveo kako su sva Britanska main streem sondiranja javnosti prije samog referenduma davala jasnu prednost opciji za ostanak u EU medjutim ona nisu imala skoro pa nikakvog značaja. Velika Britanija se probudila van Evropske Unije.

“Volja naroda je neprikosnovena” kaže Faraž i isto tako poručuje da Amerikanci treba dobro da razmisle kome će da daju svoj glas.

TBU NEWS INFO

 

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi