HP Spectre najtanji lap top na svijetu

HP je lansirao novi Spectre 13,3-inčni laptop. Sa debljinom od 10,44mm, debljine kao AAA baterija biće najtanji na svijetu ne samo kad je HP u pitanje već i na čitavom tržištu. HP navodi kako je riječ o spoju dizajna i inžinjerstva kakvog do sad niste vidjeli.  Kako imamo da Apple MacBook ima debljinu od 13,2mm čini se da upravo ovaj lap top ono protiv čega se HP želi boriti, zato su omogućili da se u njega mogu ugraditi odlične komponente.

HP Spectre  je opremljen šestom generacijom Intel Core i5 i i7 procesora, ima do 8GB RAM-a i PCIe SSD-ove do 512GB prostora,  ima 13.3-inčni ekran sa Gorilla Glass zaštitom i 1080p rezolucijom.Tu je i gomila portova, među kojima su i 3 USB Type-C porta, od kojih dva podržavaju i Thunderbolt. HP se potrudio da ovaj laptop napravi  lakšim , pa je težak samo 1,1 kg, što ne utiče čak ni na kapacitet baterije, koja bi vam trebala omogućiti do 9 i po sati rada. Laptop koristi i Intelovu “Hyperbaric Cooling System” tehnologiju hlađenja, koja koristi ventilatore za usisavanje hladnog vazduha koji se potom precizno raspoređuje po komponentama, što omogućuje bolje hlađenje, ali i uštedu na prostoru, te Bang & Olufsen stereo zvučnike.

Stil je jedna od bitnijih stvari  gdje je HP “konačno”  odlučio biti originalan.  Vrhunski dizajn podsjeća na uređaje namjenjene luksuznom tržištu, ali početna cijena od nekih 1.099 eura je manja od puno slabijih uređaja.Novi ultratanki HP-ov laptop bi se na tržištu trebao naći krajem aprila ove godine.

Izvor: http://www8.hp.com

TBU NEWS

 

Povezani Tekstovi

Ostanite s nama

14,409FanovaLajkuj
2,050PratilacaZaprati
28,368PretplatniciPretplatite se

Najnoviji Tekstovi